Forsterket lag i juniorcupen

Trener Neil Critchley vil ha mulighet til å inkludere flere spillere fra U21 når Liverpool i kveld spiller i den nasjonale juniorcupen mot Blackpool.

- Jeg har et problem med å ta ut laget da det er mange spillere som gjør det bra for øyeblikket og fortjener å spille, men jeg kan bare velge 11, forklarer Neil Critchley til Liverpoolfc.com. Critchley er nylig ansatt som trener for Liverpool U18, og som møter Blackpool borte til kamp i den nasjonale juniorcupen i kveld. Kampen starter kl 20.00, og vises på LFC TV Online.

- Det vil bli mange skuffede spillere, noe som er en forferdelig del av denne jobben da jeg vet hvor mye det betyr for guttene, men vi har en stor og talentfull tropp.

- F.A. Youth Cup er bra for guttene siden det gir dem en sjanse til å spille på større arenaer, under flomlysene, og det er en spesiell følelse og som gjør at vi ønsker å gjøre det godt i turneringen.

- Det er likevel ikke alt som betyr noe. Det å vinne juniorcupen betyr ikke at du dermed vil spille på førstelaget til Liverpool. På samme måten betyr det ikke at du ikke får spille for Liverpool dersom du mislykkes i juniorcupen. Det gir oss bare en sjanse til å erfare noe som er litt nærmere hva en opplever på førstelaget.

- Vi kommer til å finne ut mer hvilket temperament guttene har og om du greier å håndtere en slik hendelse. Det er en turnering hvor spillerne får en eksponering som vi ønsker mer av, slik at om det ikke betyr alt er det en kamp vi ønsker å vinne.

 - Vi ønsker å gjøre klubben stolt ved å slå Blackpool, men de gjør det veldig bra i sin liga denne sesongen. De ligger øverst på tabellen og de har bare tapt en kamp. Det å slå Liverpool vil også være en stor skalp for dem og noe vi må gardere oss mot, i tillegg spiller vi på bortebane og vi forventer en tøff kamp.

Spillere på reservelaget som Lloyd Jones, Jordan Rossiter og Cameron Brannagan vil være tilgjengelig til denne kampen. Jordon Ibe holder også alderen, men Critchley antyder at vingen først er aktuell senere i turneringen. Det at 16 år gamle Rossiter nå også er blitt flyttet opp i førstelagstroppen setter et spørsmålstegn ved hans navn.

- Jordon er tilgjengelig til å spille men han er også en del av førstelagstroppen, og kanskje med de skadene de har for øyeblikket kan han få en sjanse der. Vi har ikke presset på for å få ham med til denne kampen, men kanskje kan det være aktuelt hvis vi avanserer i turneringen, legger Neil Critchley til.

Brendan Rodgers skal også ha antydet at han vil ta turen til Blackpool i kveld for å støtte juniorlaget.

- Det er noe som gjør at du føler deg spesiell og at du tilhører klubben, sier U18-treneren om det. – Det gir verdi til det du gjør at manageren interesserer seg slik for de unge spillerne og det betyr litt ekstra for guttene.