Forsvarer utlegg til agenter

Ifølge administrerende direktør Ian Ayre er store utskiftninger i spillerstallen hovedgrunnen til at Liverpool betalte ut hele £8,6M i agenthonorarer fra 1.oktober 2011 til 30.september 2012, men er fast bestemt på å redusere utgiftsposten i 2013.

Liverpool betalte ut nest mest av klubbene i Premier League til agenter fra 1.oktober 2011 til 30.september 2012. Bare Manchester City (£10,5M) brukte. Anfield-klubbens utlegg gikk opp £1,6M sammenlignet med året før.

- De fleste klubbene betaler samme beløp til agentene i form av prosentandel av overgangssummene, sier Ian Ayre til Liverpool Echo.

- Det avhenger av hvor mye du faktisk bruker. Ettersom vi er i en oppbyggingsprosess og skifter ut mange spillere, vil det bli mye i agenthonorarer, men vi vil hele tiden forsøke å redusere beløpet.

- Alle daglige ledere og administrerende direktører vil fortelle dere det samme - akkurat som alt annet i livet er agenter blandet drops. Noen er sterkt knyttet til sine spillere og tilbringer mye tid på å se dem og støtte dem. Andre kommer inn og gjør avtalen, men så ser du aldri mer til dem.

- Vår jobb er å få den beste avtalen for fotballklubben. De er der for å få den beste avtalen for spillerne. Det er en nødvendig del av businessen. Det er noe vi forsøker å håndtere forsvarlig, og vi prøver å få valuta for pengene.

- Vi prøver å få agentene til å forstå at vi bare vil betale for riktige bidrag fra både agent og spillere.