Frykter ikke utbrenthet av U21-EM

Jordan Henderson skal spille U21-EM i juni, men midtbanespilleren frykter ikke at han skal være utbrent før neste sesong begynner.

Jordan Henderson vil være kaptein for England U21 i EM-sluttspillet i Israel i juni. Etter ligaavslutningen 19. mai kommer 22-åringen sannsynligvis til å få noen dagers ferie før han slutter seg til U21-troppen.

Raheem Sterling, Andre Wisdom, Jonjo Shelvey og Jack Robinson er øvrige Liverpool-spillere som er aktuelle for England i mesterskapet. Engelskmennenes gruppespillskamper er satt opp  5., 8. og 11. juni. Semifinalene spilles 15. juni, mens finalen går av stabelen i Jerusalem tre dager senere.

Liverpools preseason-tur til Asia og Australia forventes å starte i midten av juli, og det vil da bety kort tid for U21-landslagsspillerne til restitusjon. Manager Brendan Rodgers kan komme til å innvilge disse spillerne ekstra ferie, slik at de kan slutte seg til Liverpools sesongoppkjøring på et senere tidspunkt.

Jordan Henderson frykter ikke at han skal være utbrent før sesongstart selv om han skulle være nødt til å være med på Liverpools preseason-tur fra starten.

- Det maksimale antallet kamper du kan spille er fem dersom du vinner mesterskapet, så det er ikke så mange kamper, uttaler Jordan Henderson til Liverpool Echo.

- Det vil bli hardt med varmen og intensiteten i kampene, men jeg tror jeg skal være fin til sesongen.

Jordan Henderson synes han har vist fremskritt i sin andre sesong i klubben. Midtbanespilleren var tilbake i startoppstillingen og scoret mål mot Aston Villa. 

- Jeg har forbedret meg mye etter at jeg kom til klubben, og det er en av hovedgrunnene til at jeg kom. Jeg visste det ville hjelpe meg til å bli en bedre spiller. Jeg synes jeg også har blitt en bedre person på og utenfor banen.

- Jeg må fortsette slik og jobbe hardt på og utenfor treningsfeltet. Forhåpentligvis kan jeg fortsette å forbedre meg og få mer spilletid. Jeg prøver å ha samme tilnærming til alle kampene.

- Til syvende og siste er hovedsaken at laget vinner, også når vi ikke spiller bra. Det er det viktigste.