Full krangel i Cardiff

Manager Malky Mackay hos Cardiff ønsker å forsterke laget med tre spillere i januar, men det avviser den kontroversielle eieren Vincent Tan blankt.

Liverpool møter nyopprykkede Cardiff på Anfield førstkommende lørdag kl 13.45. Hos waliserne er den kontroversielle Vincent Tan fra Malaysia eier, mannen som sørget for at Cardiff City gikk over fra å spille med blå til røde trøyer.

I en første sesong i Premier League har eieren allerede skapt overskrifter gjennom oppsiktsvekkende uttalelser, og fremtiden til manager Malky Mackay har synes usikker. Det vil ikke bli mindre snakk etter at Mackay uttalte at han ønsket tre spillere i transfervinduet i januar, noe som nå blir kontant avvist av Tan.

«Det ville ha vært flott om vi kunne hente inn tre kvalitetsspillere for å styrke troppen», uttalte Mackay i helgen. «Jeg ønsker en spiller i hver lagdel, i form av en forsvarer, en midtbanespiller og en angriper.

«Jeg vil snakke med min formann som igjen vil diskutere med sitt styre og vår eier, og vi vil ta det derfra. Det er opp til dem om de ønsker å bruke penger i januar, men vi er nødt til å prøve å styrke laget igjen.

«Dette er som en start for vår klubb, med unntak av to klubber har de andre et enormt forsprang på oss når det gjelder kvalitet. De behøver kanskje bare å hente inn en eller to forsterkninger i løpet av en sesong. Vi måtte bringe inn åtte spillere for å kunne ha en sjanse til å overleve.

«Du har et valg, du kan enten investere og vite at du har en virkelig god sjanse til å holde deg oppe, eller du kan investere og vite at du trolig går ned og så må begynne om igjen.»

Av de åtte spillerne som Malky Mackay nevner var midtbaneankeret Gary Medel (£9,5M fra Sevilla), midtstopperen Steven Caulker (£8M fra Tottenham) og angriperen Andreas Cornelius (£7,8M fra FC København) de dyreste. Et totalt utlegg på £50M skal ha vært £15M over budsjettet og som medførte at Vincent Tan sparket innkjøpsansvarlig Iain Moody.

«Tan Sri Vincent Tan var meget opprørt over sitater fra manageren når det gjelder mulighetene til forsterkninger, før han hadde fått noe informasjon om at midler ville bli gjort tilgjengelig», har daglig leder i Cardiff, Simon Lim, skrevet i en kunngjøring.

«Hans syn er at man allerede har brukt de midler som var til rådighet, inkludert det opprinnelige transferbudsjettet på £35M som totalt økte til £50M. Manageren har blitt støttet til det fulle.

«Overforbruket på £15 har opprørt Tan Sri stort, og som har resultert i at Iain Moody er blitt fjernet som innkjøpssjef. Av den årsak har han gjort det klart at ikke et eneste pund vil bli gjort tilgjengelig i januar.

«Etter å ha vært den nyopprykkede klubben som brukte mest penger, og var nr. 7 på listen over klubber i Premier League som kjøpte mest i sommer, mener eieren at manager har blitt gitt best mulig sjanse til at en skal kunne opprettholde sin status i Premier League.»