Går for Iago Aspas

Liverpool Echo hevder at den 25 år gamle spissen Iago Aspas er Liverpools fremste offensive transfermål denne sommeren.

Spanjolen har gjort 11 mål på 32 kamper i La Liga denne sesongen. Nå håper Liverpool FC å styrke angrepsrekka med å kjøpe Aspas fra nedrykkstruede Celta Vigo i sommer. Den spanske klubben skal være inneforstått med at de trolig må selge Aspas i det kommende transfervinduet.

Echo skriver imidlertid at Celta Vigo har gjort det klart at de ikke vil starte forhandlinger før ligasesongen er over for deres del om to ukers tid.

Aspas har en utkjøpsklausul på 10 millioner euro (£8.5M), men Liverpool kan trolig få ham for halv pris dersom Celta rykker ned. Med to kamper igjen å spille er bunnlaget i La Liga fire poeng bak en sikker plass på tabellen.

Aspas er et produkt av Celta Vigos akademi. Liverpool har speidet regelmessig på ham denne sesongen, og speiderrapportene skal ha vært svært gode. Aspas kan spille både helt på topp, som hengende spiss, eller ute på vingen. Hans allsidighet gjør at han passer godt inn i Brendan Rodgers sitt system.

Echo skriver at Rodgers ønsker en fjerde spiss i stallen, i tillegg til Luis Suarez, Daniel Sturridge og Fabio Borini. Aspas har 29 mål på en sesong, da Celta Vigo rykket opp i 2011/12, som sin personlige rekord. Han er en hurtig, hardtarbeidende spiller, og en sikker avslutter. Swansea og Valencia skal også være interesserte i spissen.

Echo skriver at så snart det blir avklart om Celta rykker ned eller ei vil Anfield-klubben forsøke å komme til enighet om en overgangssum med den spanske klubben, og forsøke å overbevise spilleren om at hans fremtid ligger på Anfield.

Echo gjentar forøvrig at Liverpool forsøker å kjøpe Schalke-stopper Kyriakos Papadopoulos for £12M. Den 21 år gamle grekeren er klubbens fremste transfermål når de skal finne en erstatter for Jamie Carragher. Det forventes også at de røde snapper opp Manchester Citys rutinerte forsvarsspiller Kolo Toure på en gratisovergang, og at klubben også starter samtaler med Sporting Lisboa angående deres unge midtstopper Tiago Ilori.

Lilles talentfulle venstreback Lucas Digne er også på listen over høyaktuelle transfermål for Liverpool, ifølge Echo.