Gerrard best for England i 2012

Kaptein for klubb og landslag, Steven Gerrard, ble en klar vinner av årets landslagsspiller for England i 2012. Det er andre gang Stevie G vinner den tittelen.

Steven Gerrard spilte 11 kamper for England i 2012 og ble dermed den sjette spilleren som har passert 100 kamper med de tre løvene på brystet. Han var ikke minst god som disiplinert sentral midtbanespiller under EM-sluttspillet sist sommer.

Gerrard fikk over 40 prosent av stemmene. De neste på listen var Danny Welbeck (Manchester United) og Ashley Cole (Chelsea). Kapteinen vant tilsvarende kåring også i 2007.

- Jeg føler meg fortsett fresh, jeg ser like mye fram til neste landskamp som jeg gjorde ved min debut, sier Steven til TheFA.com. – Hver gang jeg tar på meg den engelske landslagstrøya er det et stolt øyeblikk.

- I Steven har unge spillere en som de kan se har spilt 100 landskamper, og de må tenke «du godeste, han startet ved samme alder som jeg er, men han er her også 14 år senere og hvilken karriere han har hatt», uttaler landslagstrener Roy Hodgson.

- Steven har stor entusiasme og lidenskap i sitt spill, og det kan være smittende for andre spillere. En annen ting med Steven er at han ikke er en spiller en kan sette i en bås, han er en allround midtbanespiller som kan bidra over hele banen fra forsvar til angrep. Jeg kan se ham fortsette i mange år ennå.