Gerrard starter mot Tyskland

Roy Hodgson bekreftet på sin pressekonferanse i dag at Steven Gerrard vil få sin landskamp nummer 108 i morgen.

- Steven har tilført landslaget enormt mye i løpet av årene han har spilt for England, sa Hodgson.

- Vi tenker ofte på ledere som folk som roper og skriker ute på banen, men jeg liker ledertyper som Steven Gerrard. Han har klare meninger, og sterk innflytelse i garderoben. Det at han nå tangerer Bobby Moore i antall landskamper er noe han må være enormt stolt av.

Gerrard hadde selv følgende å si om saken:

- Jeg er veldig stolt og litt forlegen også – for du snakker om en VM-vinner og et fotballikon her – en som var en helt for alle i landet. Jeg er veldig ydmyk og smigret over å nå 108 landskamper slik som Bobby Moore. Å tangere hans antall landskamper er en fantastisk prestasjon, som både familien min og jeg er veldig stolt over.

- Men for meg er det viktigste å få et godt resultat mot Tyskland. Da kan jeg se tilbake på kampen som et godt minne.

- Hver gang du møter Tyskland ønsker du å vinne. Morgendagens kamp handler ikke om revansje. Det er ikke noe forsøk på å rette opp tidligere feil. Vi ønsker å vinne kampen, for å forbedre oss og forsøke å bygge videre på vårt spill mot Montenegro og Polen nylig.

- Tyskland har en rekke veldig unge, offensive og spennende spillere som folk liker å se. Jeg har sett mange av deres spillere i Champions League denne sesongen. De har styrket laget sitt fordi de har flere strenger å spille på. De har kanskje to toppspillere i alle posisjoner.

Gerrard kommenterte også hofteskaden han har slitt med.

- Det er bare litt småproblemer. Jeg har hatt føling med skaden de siste 2-3 kampene, men det er ingenting alvorlig.