Gjelden økte med £22M

Liverpool Football Clubs gjeld økte med nesten £22M, til £87,2M, i regnskapsperioden fra 1. august 2011 til 31. mai 2012. Årlig tap før skatt ble redusert fra £49,3M til £40,5M.

Fra Anfield meldes det at kostnadene ved å bygge et lag uten deltagelse i e-cup skal være en stor årsak til at gjelden økte med £21,8M. Avdrag på de tidligere overgangene til Stewart Downing og Jordan Henderson og å få andre spillere av lønningslista er også grunn til økingen.

Omsetning: £169M
Årlig tap: £40,5M
Økning i gjeld: £21,8M
Total gjeld: £87,2M
Mediainntekter: £62,8M
Kampdagsinntekter: £42,3M
Kommersielle inntekter: £62,9M
Administrative utgifter: £176,5M
Renteutgifter: £3,7M
Ekstraordinære utgifter: £9,6M

Klubben mener supporterne ikke behøver å være bekymret for den økte gjelden og fremhever et såkalt rentefritt  intercomany lån på £46,8M fra de amerikanske eierne FSG som et bevis på deres forpliktelse for å få klubben tilbake for full på og utenfor banen.

Lånet fra FSG har gjort at gjelden som det opereres med i regnskapet nå er redusert. Liverpool peker også på fortsatt økende kommersielle inntekter og klubbens posisjon blant Europas topp ti klubber på Deloittes liste som grunner til optimisme for fremtiden.

Liverpool var det eneste laget som ikke var med i Champions League (Liverpool var ikke engang med i Europa League) på Deloitte liste.

Rekordavtalen med Warrior – verdt £25M per år i seks år – er ikke med i dette regnskapet. Regnskapet gjelder fof perioden 1. august 2011 til 31. mai 2012.

- Hovedbudskapet for meg er at vi fortsatt er i en overgang til det punktet vi har jobbet med i flere år under dette eierskapet – som er å fortsette med å forbedre inntektene og forvalte våre kostander effektivt, sier administrerende direktør Ian Ayre til Liverpool Echo.

- De største kostandene er uten tvil spillerhandel og spillerlønninger, men dette regnskapet viser at vi fortsatt jobber med å forbedre dette.

- Ingen med myndighet vil si at det er et bra regnskap når man taper penger i en bedrift. Men du må se det i den sammenhengen du er – på den reisen vi er.

- Jeg tror det aldri har vært en bedre tid for Liverpool Football Club – noensinne -  til å ha suksess enn nå fordi vi har en så flott gruppe med mennesker og dybde i infrastrukturen. Alt er der til å kunne dra nytte av det økonomiske.

Regnskapsperioden går bare over ti måneder denne gang for at regnskapsåret skal sammenfalle med sesongen. Omsetningen er på £169M. Hvis regnskapet hadde gått over 12 måneder, ville det tilsvart en økning fra forrige år på litt mer enn £5M.

Ekstraordinære kostander på £6,9M er oppgjør med flere høytprofilerte spillere/trenere som nå har forlatt Liverpool FC. Det forstås at Kenny Dalglish og noen i hans støtteapparat, tidligere fotballdirektør Damien Comolli og fysisk sjef Dr Peter Brukner skal inngå i denne posten. Her kommer også kostnader til stadionprosjektet og generelle restruktureringskostnader.

I løpet av regnskapsperioden signerte Liverpool syv spillere, inkludert Jose Enrique, Sebastian Coates og Craig Bellamy. Fem spillere forlenget sine kontrakter, deriblant lagkaptein Steven Gerrard.

Åtte spillere – inkludert Raul Meireles – forlot klubben permanent, mens Alberto Aquilani, Dani Pacheco og Joe Cole ble sendt ut lån. Åtte unggutter ble dessuten gitt profesjonelle kontrakter.