Glad for ros og råd

Jon Flanagan er i utgangspunktet høyreback, men føler han klarer seg bra på motsatt side. Var stolt over rosen fra Gerrard etter derbyet, og får stadig tekstmeldinger fra Carragher.

Med José Enrique på skadelista, og Aly Cissokho tilsynelatende ute av form, har Jon Flanagan vært spilleren Brendan Rodgers har valgt på venstreback i forsvaret. Spilleren selv har stort sett spilt høyreback, men sier at omstillingen går greit.

 

- Jeg må omstille meg fra å være høyreback til venstreback. Det er åpenbart annerledes fra høyre til venstre, men det er ikke så annerledes. Du må bare spille ditt naturlige spill, sier Flanagan til Liverpoolfc.com. 

 

Han er bare glad for å være tilbake i førstelagsdiskusjonen, etter en skuffende fjorårssesong.

 

- Det har vært fint å bare være tilbake i bildet. Forrige sesong var skuffende, da alt jeg spilte var to kamper. Jeg var ute med et par skader. Jeg er glad for å være tilbake i spill og tilbake på laget. Jeg hadde ikke spilt en Premier League-kamp siden i fjor, så du må tilpasse deg. Jeg har gjort det greit i kampene, og har tilpasset meg tempoet ganske bra. Det går mye raskere. Det er den beste ligaen i verden. Tempoet er så høyt, så du må være klar.

 

Manageren har valgt Flanagan i fem av lagets seks siste kamper, og har skrytt av jobben 20-åringen har gjort.

 

- Han har sagt jeg må holde det gående, og jobbe hardt. Etter Everton sa han at det var en stor kamp, og at jeg måtte fortsette å jobbe hardt. Manageren sier alltid at jeg må presse på, og komme meg opp og ned på flanken for å få lagt innlegg. Jeg liker det. Jeg tror jeg har blitt bedre fysisk med disse kampene, fordi jeg hadde ikke spilt mye før Arsenal-kampen. Fysikken min blir bedre, og jeg føler meg bra. For en lokal gutt som spiller for Liverpool gir det deg et løft at supporterne anerkjenner deg når du går av.

 

Steven Gerrard hyllet Flanagan som Liverpools beste spiller i 3-3 kampen på Goodison forrige måned.

 

- Han har vært helten min i oppveksten, så at han sa de fine ordene er flott for meg. Alle guttene og manageren sa godt gjort i garderoben etterpå. Det er alltid bra når lagkameratene anerkjenner hva du har gjort. Det gir deg selvtillit mot neste kamp. Jeg føler jeg har gjort det greit i de kampene jeg har spilt. Jeg var tilbake på laget mot Arsenal, og følte jeg gjorde det okay. Jeg mener Everton var min beste kamp, og jeg må bare fortsette å prestere nå.

 

En annen som ofte måtte vikariere på venstrebacken tidlig i sin Liverpool-karriere var Jamie Carragher.

 

- Han sender meg alltid tekstmeldinger og sier jeg må fortsette slik som jeg gjør. Han er alltid der og gir meg råd.