Glad Sterling er i landslagstroppen

Brendan Rodgers fryder seg over at Raheem Sterling igjen er kommet med i den engelske landslagstroppen.

Sterling er med i Roy Hodgsons tropp til de to VM-kvalifiseringskampene mot Moldova og Ukraina, og Brendan Rodgers har ingenting i mot at 18-åringen får spilletid i disse to matchene.

Sterling selv håper å spille sin andre landskamp når England møter Moldova på Wembley i morgen kveld.

- Raheem har sett veldig skarp ut for oss. Han har vist god form. Han gjorde et eksepsjonelt flott mål mot Notts County i forrige uke, uttaler Rodgers til Liverpool Echo.

- Han har jobbet hardt for å komme i form igjen etter lårskaden som førte til at han mistet de siste månedene av fjorårssesongen. Han har hatt en god pre-season.

- Dette er en ung spiller som i seks måneder forrige sesong var en av de beste spillerne, ikke bare i Liverpool, men i hele Premier League. Han har vist at han er kapabel til å spille på toppnivå her. For oss handler det nå kun om å ta presset bort fra ham.

- Nå må han demonstrere sine egenskaper daglig, og når han får muligheten til å spille kamper må han prestere stabilt i dem. Klarer han det, vil han ha en veldig lys fremtid.

Selv om Rodgers er fornøyd med tenåringen, kom det likevel som en overraskelse at Sterling ble flyttet opp fra U21-landslaget til A-landslaget nå.

- For øyeblikket tror jeg det er veldig vanskelig for Roy Hodgson, for han har begrenset med spillere å velge mellom. Dersom du er en ung spiller i en stor klubb, og er i førstelagstroppen til Liverpool eller Tottenham og presterer i Premier League, er det trolig vanskelig å ikke involvere dem. Det er minimalt med egenproduserte spillere som får muligheten på dette nivået nå.

- Raheem er selvsagt fortsatt veldig ung, og han må gjennom en prosess der han modnes. Men jeg er sikker på at Roy og hans stab er klar over det. Jeg tar ikke ut Englands lag. Det er ikke noe problem for meg at Raheem er i troppen. Landslagsledelsen vil være fullt klar over hvordan det påvirker en ung spiller dersom de tar han med i troppen, og så ikke lar ham få spilletid i noen kamper. Roy er en erfaren kar, og jeg er sikker på at han vil håndtere Raheem godt.