Glemmer vennskap i 90 minutter

Mamadou Sakho bedyrer at han legger alt vennskap tilside når Liverpool møter Newcastle i ettermiddag. Midtstopperen kan møte så mange som 10 landsmenn på St James Park.

- Jeg er sikker på at dette ikke blir noen lett kamp. Newcastle er et veldig godt lag. Jeg kjenner mange av spillerne deres. Jeg har tilbrakt en del tid sammen med noen av dem på det franske landslaget den siste uken. Vi spiller for samme landslag, men i dag legges vennskapet tilside, uttaler Sakho til Liverpoolfc.com.

- Så lenge man ikke bærer samme trøye i de 90 minuttene kampen varer, akter du å holde dine venner i sjakk. Du er venner den ene dagen, og rivaler den neste, slår forsvarsspilleren fast.

- I 90 minutter vil de være mine rivaler. Etter kampen, etter det store slaget, tar vi kanskje en drink sammen. Men jeg vil forsvare klubbfargene mine.

- Jeg har snakket med noen av disse spillerne. Støtten Newcastle har på hjemmebane er sterk. Publikum hjelper dem når de har overtaket, når de angriper. De kommer til å angripe. Men vi skal få med oss de tre poengene. Det er målet vi har satt oss.

Sakho har spilt i samtlige av Liverpools fem kamper etter hans overgang fra Paris Saint-Germain i begynnelsen av september.

- Det går bra. Jeg er lykkelig og trives. Staben hjelper meg mye. Jeg kom til et land der jeg ikke kjente språket og spillestilen, men jeg prøver å jobbe hardt i kampene og venne meg til det så raskt som mulig.

- Vi ser hvor vi ligger på tabellen. Jeg håper laget kan fortsette fremgangen, og at vi kan fortsette å jobbe like hardt som vi har gjort helt siden sesongstart og konsentrere oss om en kamp om gangen. Det er så enkelt som det. Å få med seg tre poeng er det ideelle, og så får vi telle opp ved slutten av sesongen. Det er det viktigste.