God statistikk mot West Ham

Liverpool har en svært god statistikk i hjemmekampene mot West Ham.

Sist lagene møttes var på Anfield i november 2010, da scoringer av Glen Johnson, Dirk Kuyt (straffespark) og Maxi Rodriguez sørget for en 3-0 seier. Samtlige scoringer kom i løpet av kampens første 38 minutter.

Etter at toppdivisjonen i England tok navnet Premier League har Liverpool vunnet 20 av 33 kamper mot The Hammers. Sju har endt uavgjort, og seks har endt med tap.

På Anfield har Liverpool holdt buret rent mot West Ham i 14 av de siste 17 ligakampene. På de siste 48 ligakampene mot The Hammers har Liverpool kun tapt seks.

De røde er ubeseiret i de siste 39 hjemmekampene mot West Ham. De har vunnet 29 og spilt uavgjort i 10, og har på disse kampene kun sluppet inn 15 mål.

Steven Gerrard har gjort sju mål på 18 kamper mot The Hammers. Bare John Toshack (10), og Ian Rush og Roger Hunt (8), har gjort flere for Liverpool mot London-klubben. Gerrard har scoret flere mål mot Hammers-keeper Jussi Jaaskelainen enn mot noen annen keeper han har spilt mot. Alle sju scoringene kom i løpet av keeperens tid i Bolton.

Dersom Liverpool klarer å score minst 14 mål på de siste sju kampene vil de nå 100 mål på en sesong i alle turneringer bare for femte gang på de siste 22 sesongene.

De røde har gjort 20 mål på sine seks siste hjemmekamper.

Mot Aston Villa sist helg ble Liverpool det første laget i engelsk fotball til å vinne 1800 toppseriekamper.

Martin Skrtel kan spille sin 150.ligakamp for Liverpool i dag.

De røde har denne sesongen gjort flere mål på dette stadiet av sesongen (59) enn i noen av de siste 17 sesongene.

West Ham har tapt 10 bortekamper i årets Premier League. Bare Reading har tapt flere. På bortebane har de tatt bare fire av de siste 30 mulige poengene. Deres siste seier på Anfield kom i september 1963, da de vant 2-1. The Hammers har kun gjort seks mål på sine siste 27 besøk på Anfield, og ingen på sine siste fire.

Sam Allardyce har vunnet tre av sine 18 ligamøter med Liverpool som manager. Alle med Bolton. Han vant aldri mot Liverpool i løpet av sin tid i Newcastle og Blackburn.

Kilde: Liverpoolfc.com