Godt fornøyd med den taktiske disiplinen

Brendan Rodgers mener at Liverpool FC nå begynner å høste gevinsten av større taktisk disiplin. Mot Wigan opptrådte laget godt organisert.

- Når vi går inn i den siste fjerdedelen av sesongen, kan dere se spillerne er komfortable med denne måten å arbeide på – stilen og systemet, sier Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Tre av de fire målene mot Wigan var bygget opp bakfra ved å spille hurtig fotball. Vi har sagt at det også dreier seg om taktisk disiplin, og det er meget viktig at vi har den defensive organiseringen.

- Se på intensiteten og hvordan vi presset i kampen. Hvis de har to forsvarsspillere der, sørg for at vi har tre spillere rundt ballen. Hvis de har tre, så sørg for at vi har fire.

- Vi blokkerte mellomrom høyt oppe på banen. Når vi ikke kunne presse høyt, trakk vi oss tilbake og lagdelene lå fint og tett.

- Vi ønsker ikke å ta unødvendige sjanser bakover. Hvis vi går oss fast, kan vi sparke ballen oppover på banen. Men spillerne viser selvtilliten de har. Alle er tilgjengelige for ballen.

- Taktisk var vi fremragende mot Wigan, og det skjer ikke ved å knipse fingrene. Det handler om hardt arbeid på treningsfeltet.-

- Wigan har vært et vanskelig sted for klubben. Vi har ikke vunnet der siden 2007, så for oss å spille slik vi gjorde var en ny flott indikator.

- Vår konsentrasjon er bedre, og vi trenger bare å kutte ut feilene. Det er fortsatt en lang vei å gå. Vi har fortsatt behov for å styrke spillerstallen, men signalene er meget gode.