Godt tak på Hammers

Liverpool har normalt et godt tak på West Ham hjemme i ligaen, men forrige sesong endte det målløst på Anfield. Steven Gerrard skal lede laget som kaptein for 300. gang i ligaen.

Vi har fått litt kjeft fra overtroiske etter at vi nevnte at de røde aldri hadde tapt for Hull City - og dermed ødelagte den statistikken like etter. Statistikken mot West Ham er god, men ikke like god, så vi prøver oss igjen.

 

Liverpool og West Ham har møttes i ligaen 110 ganger tidligere. Det har endt med 58 seire, 22 tap og 30 uavgjorte.

 

Ligastatistikken på Anfield er 37 seire, 15 uavgjorte og tre tap.

 

Liverpool er ubeseiret i de siste 40 ligakampene mot West Ham på Anfield. På den tiden har de røde vunnet 29 og spilt uavgjort 11 ganger - med kun 13 innslupne mål.

 

Sist West Ham vant på Anfield var i september 1963, da Geoff Hurst og Martin Peters scoret i en 2-1 seier.

 

Sam Allardyce har vunnet tre av 19 ligamøter med Liverpool som manager. Alle tre kom med Bolton. Han vant aldri med Newcastle eller Bolton, og har ikke vunnet på de åtte siste møtene.

 

West Ham har scoret fire ganger på sine syv bortekamper, men har bare sluppet inn fem mål på sine borteturer. Bare Arsenal kan matche statistikken med innslupne mål på bortebane.

 

West Ham har vunnet en bortekamp i ligaen denne sesongen. Det var da de vant 3-0 mot Tottenham i oktober, hvor Winston Reid, Ricardo Vaz Te og Ravel Morrison gjorde målene. De to sistnevnte er ikke med i morgendagens kamp.

 

Forrige sesong endte det 0-0 da lagene møttes på Anfield. I motsatt oppgjør på Boleyn Ground endte det med 3-2 seier til Liverpool - i en kamp hvor Glen Johnson, Joe Cole og Jonjo Shelvey scoret målene. Det ble Joe Cole sitt siste mål i rødt, før overgangen til nettopp West Ham.

 

Glen Johnson har scoret for Liverpool mot sin tidligere klubb i tre av de siste fire møtene med Hammers. Han spilte 15 ligakamper i sin tid i London-klubben.

 

Daniel Agger scoret sitt første Liverpool-mål mot West Ham i en 2-1 seier på Anfield i 2006.

 

Steven Gerrard har scoret syv mål på 19 kamper mot Hammers. Bare John Toshack (10), Ian Rush og Roger Hunt (8 hver) har scoret flere for de røde mot klubben.

 

Bare en Liverpool-spiller har scoret et hattrick i ligaen hjemme mot West Ham - det var Fernando Torres i 2008. Roger Hunt (1965), John Toshack (1976) og Michael Robinson (1983) har klart det på Upton Park.

 

Luis Suarez har scoret ni mål på sine siste tre hjemmekamper. Han nådde 50 mål på 86 ligakamper. Det er 8. raskest i klubbens historie. Han ble den tredje utenlandske spilleren i Premier League-historien til å score 50 i ligaen. De to er Fernando Torres (65) og Dirk Kuyt (51).

 

Liverpool har 11 poeng mer enn de hadde på dette tidspunktet forrige sesong. 

 

Det fjerde målet mot Norwich på onsdag var det hundrede ligamålet under Brendan Rodgers. I de siste ni Liverpool-kampene har det vært 39 scoringer. Liverpool har sørget for 25 av dem.

 

Steven Gerrard vil gå forbi Phil Neal og opp på 8. plass på listen over antall ligakamper for de røde. Dette vil bli hans 456. kamp - og nummer 300 som kaptein.