Hansen slutter i BBC

Liverpool-legenden Alan Hansen har bestemt seg for å pensjonere seg fra jobben som fotballekspert hos BBC etter VM i Brasil.

Alan Hansen annonserte i går kveld at han gir seg som fotballekspert i BBC-programmet Match of the Day etter VM i 2014. Den tidligere Liverpool-forsvareren har jobbet for BBC siden 1992, men har nå bestemt seg for ikke å fornye kontrakten som løper ut etter VM i Brasil.

- Jeg slutter i Match of the Day etter denne sesongen, uttaler 58-åringen til Daily Telegraph.

- Jeg har vært i BBC i 22 år nå, og vil være 59 år gammel når jeg gir meg. Det er riktig tidspunkt for meg. Karene i BBC kjenner meg, og jeg sa at det er ingen vei tilbake, jeg har bestemt meg. Jeg slutter, og ingenting kan få meg til å ombestemme meg.

- Jeg er kontraktfestet til å jobbe under VM, og jeg vil gjøre det. Det vil være en fin måte å slutte på. Jeg har hatt en fin tid. Jeg har vært involvert i fotball i 41 år, og jeg slutter mens jeg er på topp, akkurat som jeg gjorde i Liverpool.

- Planen var egentlig at jeg skulle pensjonere meg når jeg fylte 55 år, men jeg fortsatte. Jeg tok avgjørelsen om å pensjonere meg under EM i 2012. Jeg hadde akkurat skrevet under en ny toårskontrakt, og følte at ved slutten av den hadde jeg jobbet nok.

- Jeg har jobbet for en flott organisasjon, sammen med vidunderlige mennesker, i et fantastisk program.

- Da jeg forlot Liverpool i 1991 var jeg aktuell for managerjobben på Anfield, men jeg ønsket ikke å ta den jobben. Jeg ville heller ikke ta hvilken som helst annen jobb. Så enkelt var det.

- Jeg var i Liverpool i 14 år fordi jeg var lykkelig der, og jeg ga aldri uttrykk for at jeg ønsket å forlate klubben. Jeg har aldri ønsket å forlate BBC heller. Jeg ønsket å bli her hele tiden. Men alt har en slutt på et eller annet tidspunkt, og dette er definitivt riktig tidspunkt å gi seg på for meg.