Håper å bli ut kontraktstiden

Daniel Agger har tre år igjen av sin Liverpool-kontrakt, og uttaler til Liverpool Echo at han håper at han blir i Anfield-klubben ut kontraktstiden.

Agger signerte en ny kontrakt med Liverpool så sent som i oktober.

- Jeg er lykkelig her. Jeg har fortsatt tre år igjen av min kontrakt, og jeg akter å bli her ut den perioden, sier dansken til Echo.

Det ryktes at Barcelona vil fornye sin interesse for 28-åringen i sommer. Det tar hovedpersonen selv med knusende ro.

- Det vil alltid være rykter. Hvem skaper dem? Jeg vet ikke. Det er ikke ille å bli linket til store klubber, men du må fjerne 70% av alt du hører om du skal nærme deg realiteten.

- Jeg synes vi har spilt en del veldig god fotball denne sesongen, men vi har ikke vært stabile nok. Det må vi innrømme. Sjuendeplass i ligaen er langt unna hvor vi ønsker å havne. Vi må endre på noe.

- Det er vanskelig å si hvor mye stallen må styrkes. Men vi må hente inn mer kvalitet for å få fremgang. Vi må bli mer stabile neste sesong.

Agger tror ikke at manglende Europacup-spill neste sesong vil hindre klubben på transfermarkedet i sommer.

- Jeg tror ikke det vil bli noe problem. Liverpool er en så stor klubb på verdensbasis. Jeg tror og håper at de fleste spillere i verden har ønske om å skrive under for denne klubben.

Agger har sluppet unna skader denne sesongen, og har stått over kun en ligakamp, hjemme mot Manchester City, grunnet suspensjon. Etter jul har veteranen Jamie Carragher vært danskens makker i midtforsvaret.

- Carras bidrag til laget snakker for seg selv. Folk har sett hvordan han har spilt hver uke, og han viste mot Everton at vi kommer til å savne ham neste sesong. Jeg kjenner ham veldig godt. Hadde jeg hatt en hatt på meg, skulle jeg tatt den av for ham. Det å spille på et så høyt nivå som han har gjort så lenge er nesten umulig.

- Du lærer noe av alle spillere du trener og spiller sammen med, og jeg har helt klart lært av ham. Du lærer bevegelsene til medspillerne dine, og hvordan de gjør ting. Ønsker du å bli best, må du lære av de beste.

- Jeg tror ikke du kan erstatte Carra. Alle spillere er ulike. Slik har det alltid vært i fotball. Når noen gir seg, er det en annen som tar over. Liverpool FC vil alltid tiltrekke seg store talenter og store fotballspillere, så det bekymrer meg ikke.

- Om jeg må ta mer ansvar når Carra gir seg? Jeg spiller på den måten jeg gjør, og er den personen jeg er. Jeg gjør allerede mitt beste for laget, og kommer ikke til å forandre måten jeg spiller på. Jeg tar det ansvaret jeg må ta, og har ingen problemer med det. Jeg trives med det, og synes det er flere spillere som tar mye ansvar.