Håper å feire jul på tabelltopp

Brendan Rodgers håper at Liverpool kan feire jul på tabelltopp, vel vitende om at det laget som har toppet Premier League når julen ringes inn har vunnet ligamesteskapet de fire siste årene.

Seier over Cardiff i morgen vil føre Liverpool til topps på tabellen, og Anfield-klubben vil bli der til juleribba er fortært dersom Arsenal ikke slår Chelsea lille julaften.

- Det vil utvilsomt sende ut en beskjed til de andre lagene om vi kan toppe tabellen når julen ringes inn. Jeg vil heller være på tabelltopp, enn ikke å være det, slår Rodgers fast til Mirror.

- Topper du tabellen til jul viser det at du er det beste laget når man nærmer seg halvspilt serie. Det er et godt signal å sende ut, og noe som også kan gi oss selvtillit og tro foran andre halvdel av sesongen. Det er ikke tvil om at det vil øke spillernes selvtillit.

- Vi kommer ikke til å miste bakkekontakten om vi topper tabellen, men det vil være en fantastisk belønning for spillerne, og det vil gjøre supporterne veldig fornøyde. Det vil være stort for dem.

- Det snakkes om en hellig treenighet av spillere, manager og supportere som står sammen, og vi har virkelig vist skikkelig samhold i denne klubben. Dersom vi kan fortsette slik, og fortsetter å jobbe hardt, har vi en god sjanse til å nå våre mål. Ser man på antall poeng vi har plukket i dette kalenderåret, ser man hvor mye bedre vi er blitt. Jeg skjønner selvsagt at det snakkes om ligatittelen som en følge av dette, men mitt fokus er på våre prestasjoner og å opprettholde dem.

- Jeg konsentrerer meg kun om det jeg snakket om i fjor, nemlig at vi vil bli enda bedre i andre halvdel av sesongen. Ser vi bort fra Hull-kampen, som var en skikkelig vekker for oss, har jeg vært veldig godt fornøyd med resultatene våre den siste tiden.

- Jeg visste vi var under press denne sesongen, og trengte en god start. Ikke minst på grunn av den dårlige starten vi hadde i fjor. Skulle vi oppnå noe, måtte vi raskt ut av startblokkene, og det klarte vi.

- Når du ikke har vært i toppen over lengre tid på noen år, vil det være en ny erfaring. Men du må bare lære av den, og sette pris på den. Jeg har sett det denne uken. Jeg har sett selvtilliten og troen på trening gå opp et hakk, fordi vi leverte en god prestasjon i en stor kamp sist helg.

- Nå må vi bare beholde fokus og troen på oss selv, og ikke se bak oss så mye. Målet er å fortsatt ha en sjanse til å vinne tittelen når det gjenstår ti kamper. Henger vi med i teten da, tilsvarende det vi gjør nå, kan vi kanskje begynne å snakke om det.

- Du må hele tiden se fremover. Det er noe vi skal fortsette med. Målet er å fortsatt ha sjansen når det gjenstår ti kamper. Det er da alt blir avgjort, og du avgjør din egen skjebne. Måten vi spiller på blir bedre. Vår spillestil blir bedre.

- Vi lærer å spille på nye måter, og det vil komme godt med i annen halvdel av sesongen. Når presset begynner å sette inn vet du at du ønsker at spillerne dine skal holde ballen i laget. Dersom det er slik du jobber, og det ligger i din natur, vil du alltid vite hvordan du skal spille.