Håper å gjøre det samme som Skrtel

Joe Allen håper å «ta en Martin Skrtel» ved å slå seg inn på Liverpools førstelag igjen etter en periode ute i kulden.

Allen har spilt bare 34 minutter med Premier League-fotball siden mars, etter skulder- og hamstringproblemer. Etter at han ble skadefri igjen har waliseren slitt med å utkonkurrere Jordan Henderson, Lucas Leiva og Steven Gerrard om en plass på Liverpools midtbane.

- Martin er et godt eksempel for alle som er frustrerte eller utålmodige fordi de ikke er på laget. Han har gjort det strålende, og jeg håper å gjøre det samme som han har gjort. Det kan være tøft å akseptere at du ikke er på laget, men det hører med i fotball, sier Allen filosofisk til Liverpool Daily Post.

- Det vil være tider der du ikke er på laget. Du er frustrert over at du ikke spiller så mye som du ønsker. Når det skjer, må du gjøre alt for å komme med i betraktningen igjen. Jo mer spilletid du får, jo lettere er det å få flyten i spillet igjen. Jeg venter på å få min sjanse.

Allen har bare fått to innhopp fra benken etter at han ble skadefri, men vil få nyttig kamptrening når Wales møter Finland i en privatlandskamp i helgen.

- Du må bare trene mye, og stå på videre. En mulighet er å spille for U21-laget dersom det blir nødvendig. Det arrangeres også treningskamper. Wales har også en kamp, og forhåpentligvis får jeg spilletid i den. Dersom jeg blir tatt ut, vil det være et gunstig tidspunkt å få kamptrening på for meg. Det ville ha vært nyttig.

Manager Brendan Rodgers innrømmer at det er en utfordring å gi spillere som Allen, Luis Alberto, Raheem Sterling og Martin Kelly nok spilletid.

- Jeg har sagt til spillerne at fra nå av og frem til januar har vi en kamp i uken. Det er spillere som jobber godt og veldig hardt til daglig, mens jeg må gi oksygen til andre spillere så de kan se lys i enden av tunnelen.

- Det er viktig at jeg bruker spillerne godt. Jeg må balansere laget når jeg kan.