Håper på Champions League

Mamadou Sakho forlot Paris Saint-Germain og Champions League-fotball, men håper han kan få det med Liverpool. I dag signerte han en langtidskontrakt med klubben.

Etter 2011 har ikke Liverpool opplyst om kontraktslengder, men skriver i dag at Mamadou Sakho har signert en langtidskontrakt. Om det er for fire eller fem år er uvisst. Ifølge franske Canal+ skal det være en kontrakt som strekker seg ut 2016/17-sesongen.

- Målet mitt her er Champions League-fotball med Liverpool. Jeg husker lagene deres da de spilte i den turneringen da jeg var yngre. Champions League er turneringen hvor alle de store lagene i Europa er med, og det er der vi må komme oss, sier Sakho i sitt første intervju med Liverpoolfc.com.

 

- Med laget vi har, spillerne vi har tilgjengelig, det tekniske aparatet og hele klubben med supporterne, er vi i en god posisjon til å komme oss der. Det er målet vårt.

 

- Når det kommer til historien til Liverpool, var det Champions League-seieren som slo meg da jeg var yngre. Jeg husker ikke hvor gammel jeg var, men jeg var veldig ung og jeg husker den fantastiske hendelsen, som alltid imponerte meg. Jeg håper å skape historie sammen med supporterne på Anfield.

 

Han vil kjempe med Tiago Ilori, Kolo Touré, Daniel Agger, Martin Skrtel, Andre Wisdom og Martin Kelly om plassene i midtforsvaret.

 

- I en stor klubb er konkurranse om plassene noe du må forvente. For å få det beste ut av en spiller må du ha konkurranse. Det er ikke noe jeg bekymrer meg for. Konkurranse gjør at laget og klubben vokser. Det er målet for alle.

 

- Jeg har vært på Melwood en dag, og det ser veldig bra ut. Treningsområdet er imponerende, og alt ligger til rette for at spillerne skal være i toppform. Alt er lagt til rette for profesjonelle sportsfolk, og det gir et godt bilde av en klubb som Liverpool.