Håper på en lang Anfield-karriere

Philippe Coutinho vet at han må jobbe med fysikken for å tilpasse seg Premier League. Brasilianeren prater om forskjellene i spillestil, forholdet til Lucas og håpene sine for fremtiden på Anfield.

Liverpool la £8,5 millioner på bordet og hentet Philippe Coutinho fra Inter i januar. Han kom inn i kampen de røde tapte mot West Bromwich, men fikk først virkelig presentert seg da han startet mot Swansea og scoret foran Anfield Road End. Ettersom han ikke kunne spille i Europa League, kan Wigan bli hans tredje sjanse i den røde drakta.

- I Brasil er Premier League den mest fulgte ligaen, og alle sier det er den tøffeste ligaen i verden. Forskjellen jeg har lagt merke til er at du må tenke raskt og bevege deg tidligere, fordi tempoet er så mye høyere. Jeg må bygge muskler, for de er ganske små for øyeblikket. Det blir åpenbart en utfordring, men Lucas fortalte meg om spillestilen før jeg kom hit. For meg er det en utfordring jeg ønsket å ta så snart som mulig, sier 20-åringen til Guardian.

- Fotballen er ganske ulik til hva jeg er vant med, fordi du må være mye raskere. Tempoet er så mye høyere enn i Italia og Brasil. I Brasil spiller vi ganske åpent, men jeg vil gjøre mitt beste for å tilpasse meg så raskt jeg kan.

Han sier han ikke er bekymret for å spille i den robuste engelske toppdivisjonen.

- Jeg tar det med ro. Dersom jeg blir sparket, vil jeg reise meg og fortsette å spille.

Coutinho har flyttet i huset hvor Fabio Aurelio tidligere bodde. Der har han flyttet inn sammen med sin kone og to brødre. 

- Han (Aurelio) forlot det ryddig og fint.

En stor grunn til at Coutinho havnet på Anfield var Lucas Leiva. Midtbanespilleren har sagt han nesten vil ha en farsrolle for landsmannen.

- Jeg pratet aldri med manageren før jeg signerte, men jeg pratet lenge med Lucas, og han forklarte hvordan det ble gjort her. Lucas ga meg all den informasjonen jeg trengte. Han fortalte meg om hvordan klubben var, stilen og strukturen av klubben, og hvordan den spiller. Da jeg signerte visste jeg alt jeg behøvde å vite, sier Liverpools nye nummer 10. Han sier han vet betydningen av å ha det nummeret på ryggen.

- Jeg vet betydningen av nummer 10. I Brasil er den som har nummer 10 den som konstruerer angrepene, og det er det jeg vil prøve på her. Nummeret jeg har i Liverpool legger ikke noe ekstra press på meg. Presset jeg har er å spille bra og gjøre mitt beste for laget. Jeg vet at jeg representerer en stor klubb, og jeg ønsker å nyte min fotball.

Han vet at det tilpassingen vil ta litt tid.

- Jeg må tilbringe litt tid i klubben, men jeg må også nyte fotballen for å spille mitt beste. Jeg mistet ikke fotballgleden i Inter. Noen ganger var jeg skuffet, fordi alle spillere ønsker å spille, men jeg gjorde alltid mitt beste for Inter. Det er grunnen til at jeg har kommet til en stor klubb som Liverpool. Jeg er blant store spillere her, og ønsker å lære, gjøre mitt beste og nyte fotballen. Forhåpentligvis vil jeg ha en lang karriere i Liverpool. Det er det jeg håper på, men det vil avhenge av mange ting.