Håper på Hangeland mot Liverpool

Selv om han har vært ute i snart tre uker, satser manager Martin Jol på at Brede Hangeland kan spille på Anfield. Sascha Riether soner karantene.

– Brede har trent med oss, så nå gjenstår det bare å se om han er i god nok form til å starte, sa Jol til pressen i dag.

Den norske landslagskapteinen har ikke spilt siden han ble byttet ut i pausen da Fulham vant 4–1 borte mot Crystal Palace 21. oktober.

Jol fortalte at midtstopperen skal gjennomføre en test før avreise til Merseyside i morgen.

London-klubben må uansett klare seg uten Hugo Rodallega, bekreftet Jol. Også skadde Matthew Briggs er utilgjengelig før Liverpool-kampen.

Riether med karantene
Det samme er Sascha Riether, som ble ilagt tre kampers karantene for å ha stemplet Manchester United-spiller Adnan Januzaj i hjemmetapet forrige helg. Han soner dermed sin første kamp mot Liverpool.

– Hvis han gjorde det med vilje, er det greit at han fikk tre kamper. Dommeren så det ikke, men de valgte å gi ham den straffen. Han har bedt klubben, fansen og oss om unnskyldning. Selv om vi kunne dette foruten, legger vi det bak oss fordi vi har flere gode spillere i den posisjonen, sa Jol.

Fulham-manageren bekreftet at Elsad Zverotic tar over plassen til tyskeren.

– Zverotic er desperat etter å spille, og han er en landslagsspiller, så forhåpentligvis vil han gjøre det bra.

– Suarez blant verdens beste
Men den nederlandske manageren er ikke i tvil om hvem som er favoritter lørdag ettermiddag. Han trekker frem Liverpools angriperne som den største grunnen.

– Før kampen mot Arsenal var de nok minst topp fire-kandidater. De har brukt mye penger på mange veldig gode spillere. Luis Suárez reiste ikke, og Suárez er i mine øyne blant de beste i verden, og han kommer til å bevise det. Jeg hadde Suárez med Ajax i Nederland, og han kommer til å score mange mål. Han hadde endt som toppscorer (i ligaen) forrige sesong dersom han ikke hadde blitt suspendert, fortalte Jol.

– Daniel Sturridge har hatt stor innvirkning siden han kom til Liverpool, og Philippe Coutinho vil sannsynligvis være tilbake mot oss. De har en annerledes formasjon noen ganger, med tre spillere bakerst, men de er fortsatt veldig gode defensivt og veldig gode offensivt med de spillerne på topp.

Han tror Brendan Rodgers sitt lag er på vei oppover mot de ettertraktede Champions League-plassene, men det hindrer ham ikke i å kunne dra fra Anfield med tre poeng.

– De startet så bra at de lå på toppen av tabellen, så man kan se for seg dem som tittelutfordrere. Jeg vet ikke, men det er et sterkt lag. De har ikke vært blant topp fire de siste årene, men jeg tror de vil gå for en topp fire-plass i år. Vi skal prøve å få et resultat mot Liverpool. Vi må prøve å være sterke og solide bakerst, og så prøve å ta dem, slik vi gjorde for to år siden da vi slo dem 1–0 på bortebane.

Fulham, som ligger tretten plasser bak de helrøde på 3.-plassen, har to serietap på rad. De har også røket ut av ligacupen siden forrige seier.

– Hvis fansen er skuffet, forstår jeg det. Så lenge vi ikke får resultatene, kan de være det med meg, men forhåpentligvis støtter de laget. Situasjonen er ikke den beste, men heller ikke den verste, sa Jol.