Henderson kjører ekstra treningsdoser

Jordan Henderson avslører at han legger inn noen ekstra treningsdoser for å vinne en fast plass i Brendan Rodgers sin førsteellever.

Henderson forteller at han blir igjen på treningsfeltet etter at fellestreningene er over, for å terpe avslutninger.

22-åringen spilte 48 kamper for Liverpool i sin første sesong for klubben, og har vært på banen i 37 kamper denne sesongen. Midtbanespilleren har vunnet veien til nettmaskene fire ganger denne sesongen, men mener at han fortsatt har mye å gå på når det gjelder avslutter-egenskaper.

- Mange av spillerne legger inn litt ekstra trening. Jeg pleier å trene på avslutninger, uttaler Henderson til Liverpool FC Magazine.

- Jeg mener det er viktig for en midtbanespiller å bidra med scoringer. Målvaktene blir ofte igjen etter trening sammen med Mike Marsh og noen få andre av oss. Selv mener jeg at jeg må bli bedre på en rekke områder. Å score mål er et av disse feltene. Det er en svært viktig del av fotballen. Dersom en manager vet at han har en midtbanespiller som kan bidra med scoringer jevnt og trutt, er det mer sannsynlig at denne midtbanespilleren får spille mye.

- Du må strebe etter stabilitet. Selv når du spiller bra har du ikke råd til å miste bakkekontakten, og surfe for mye på medgangsbølgen. Og når du spiller dårlig har du ikke råd til å bli deprimert. Har man et balansert syn på ting, vil det hjelpe.

- Du må holde deg på samme sporet, og ikke ta av. Spesielt gjelder det i en stor klubb som Liverpool, der alt blir analysert av folk. Du må prestere hver eneste uke. Gjør du ikke det, er muligheten til stede for at du ikke blir tatt ut på laget igjen, eller du blir tatt av banen tidlig. Jo raskere du skjønner dette, jo bedre er det.

Henderson opplyser at han har jobbet både med den mentale og den fysiske delen av sitt spill.

- Det som skiller klinten fra hveten er den mentale styrken. Dersom man taper en kamp er det ingen som er mer skuffet enn oss spillerne. Det sårer oss. Vi tror aldri vi kommer til å tape før en kamp, for i Liverpool må du vinne alle kamper. Men så taper du ut av det blå, etter å ha spilt dårlig. Da føles det som du har sviktet alle. Det å spille bra og likevel ikke vinne, kan være like tøft. Det kan tømme deg enda mer for krefter.

- Dessverre er det slik i fotball at ting ikke alltid går slik du ønsker at de skal gå. Når jeg var ung var jeg en fryktelig dårlig taper. Jeg var også meget mørk til sinns når jeg selv ikke spilte bra. Jeg var ekstremt høyt oppe når vi vant, og ekstremt langt nede når vi tapte. Jeg måtte få forståelse for dette, og lære å takle disse problemene. Jeg mener at jeg definitivt har blitt bedre til det etter at jeg kom hit.