Henderson klar til å ta neste steg

Jordan Henderson føler seg mer hjemme i Liverpool FC etter to år i klubben. Midtbanespilleren er klar til å bygge videre på fremgangen han viste forrige sesong.

23-åringen kunne forlatt Liverpool til fordel for Fulham for et år siden, men ønsket å bli værende for å kjempe om en plass på laget. Etter en frustrerende første halvdel av sesongen forbedret han seg raskt og fant også veien til nettmaskene – seks mål på 44 kamper.

- Jeg føler meg mer komfortabel nå. Det tar en stund å finne seg til rette i ny klubb og spille med nye spillere, sier Jordan Henderson til Liverpool Echo.

- Det er bare når du først er her at du innser hvor stor Liverpool er på verdenskalaen. Det var definitivt et sjokk med engang, fordi forventingene var så høye.

- Å håndtere presset var det vanskeligste da jeg først kom hit, men du tilpasser deg og blir vant til det.

- Jeg har aldri tvilt på meg selv. Jeg har stor tro på egne ferdigheter og du lærer av spillerne rundt deg. Stevie har hjulpet meg mye, og det er fantastisk å spille med ham.

- Selv om jeg til tider slet i visse kamper i min første sesong her, trivdes jeg likevel. Jeg vil ikke si at det var mørke dager, og jeg vil definitivt ikke forandre på noe av det.

- Forrige sesong senket jeg hodet og jobbet hardt. Når jeg spilte, forsøkte jeg å vise manageren at jeg fortjente å være på laget.

- Jeg tror jeg gjorde det, og da sto manageren ved meg. Jeg var meget fornøyd med hvordan det gikk mot slutten. Forhåpentligvis kan jeg få det til over en hel sesong denne gang.

- Jeg har fortsatt en lang vei å gå til hvor jeg ønsker å være, men jeg har tro på hva jeg kan oppnå i Liverpool. Jeg føler at jeg forbedrer meg hele tiden.

- Det blir en stor sesong for meg og klubben. Mot slutten av forrige sesong kunne man se tegn til at vi hadde forbedret oss. Vi var ubeseiret i lang tid i andre halvdel av sesongen.

- Forhåpentligvis kan vi gjøre det igjen. Hvis vi kan starte bra og få litt momentum, kan vi få en meget god sesong. Vi må være klare fra avspark.

Henderson ble far for første gang for seks uker siden da Elexa ble født ved Liverpool Women’s Hospital.

- Det var mitt livs beste dag da hun ble født. Jeg har nytt hvert minutt av det å være far. Min kjæreste har vært utmerket når det gjelder å mate barnet om natten. Det betyr at jeg fortsatt har kunnet få min søvn og være opplagt på trening.

- Det er et nytt steg for meg i det å vokse opp. De seneste tre eller fire årene i Premier League, først i Sunderland og så mine første par år her, føler jeg at jeg har lært mye.

- Jeg har lagt ned mye arbeid og innsats. Nå er det tid for å vise hva jeg er god for. Jeg føler meg klar nå.