Highdale får solid forsikringsutbetaling

Liverpool-junioren Sean Highdale fikk proffkarrieren ødelagt etter at han var involvert i en stygg trafikkulykke. Nå får den uheldige spilleren endelig en skikkelig forsikringsutbetaling som erstatning for en ødelagt fotballkarriere.

Liverpool Echo melder at Highdale får utbetalt et sjusifret pundbeløp i kompensasjon. Han var bare 17 år gammel da han ble kritisk skadet i en bilkrasj som krevde livet til to av hans venner i april 2008. Tom Benn og sjåføren Kalam Wooding ble drept i kollisjonen på Speke Boulevard.

Highdale fikk fortsette karrieren ved akademiet i Kirkby når han omsider kom seg på beina igjen, etter først å ha ligget tre måneder på sykehus, men måtte etter hvert kaste inn håndkledet og innse at han aldri kom til å bli profesjonell fotballspiller grunnet skadene han hadde pådratt seg.

Etter en fem år lang kamp har nå forsikringsselskapet hans gått med på å betale ut en klekkelig erstatning for tapt fremtidig arbeidsfortjeneste, etter at flere fotballfolk inkludert Steven Gerrard og Jamie Carragher vitnet om Highdale sitt potensiale. Det skal være snakk om en kompensasjon på flere millioner pund.

- Ulykken ødela livet til Sean, og ingen pengesum kan noen gang veie opp for tapet av to av hans venner og tapet av hans fotballkarriere. Vi ønsker å takke Liverpool FC for den enorme støtten de har gitt oss i denne saken, sier Highdales advokat Catherine Leech til Liverpool Echo.

Etter at Highdale ble utskrevet fra sykehuset gjorde Liverpool FC alt som sto i deres makt for å få karrieren hans på fote igjen. Highdale ble tatt med i Liverpools U18-tropp i 2009/10-sesongen, men klarte aldri å finne tilbake til taktene fra før kollisjonen. Han var innom Oldham Athletic, Newtown i den walisiske ligaen og senere Vauxhall Motors. Highdale spiller nå amatørfotball for det lokale laget Old Xaverians i Liverpool County FA Premier League.

- Liverpool FC var fanstastiske og hjalp meg på alle mulige måter for å få karrieren min tilbake på skinnene etter ulykken. Trenerne, den medisinske staben og lærerne på akademiet var strålende, men jeg måtte innse realitetene uansett hvor hjerteskjærende det var, sier Highdale selv.

Highdale var en av Liverpools mest lovende juniorer før kollisjonen. Han spilte sammen med Jay Spearing på laget som vant FA Youth Cup i 2007. Både Blackpool-manager Paul Ince og Arsenals midtbanespiller Jack Wilshire skal ha vært blant de som vitnet til fordel for Highdale i saken mot forsikringsselskapet.

- Sean var ikke bare en fantastisk spiller. Han var en genuint fin fyr utenfor banen også. Hans potensial var der oppe blant de beste. Han var sågar kaptein på vårt U18-lag og representerte England på ungdomslandslagsnivå, kommenterer akademidirektør Frank McParland.

- I tiden i forkant av ulykken hadde Sean fått et rykte for å besitte den fighterinnstilling som gjennomsyrer denne klubben. Sean vil alltid være velkommen i Liverpool FC, og vi ønsker ham alt godt i fremtiden, avslutter McParland.