Hillsborough-monumentet kan bli flyttet

Hillsborough-monumentet blir trolig flyttet i forbindelse med den planlagte renoveringen av Anfield, mens Hillsborough-butikken og The Albert kan bli revet.

Liverpool Echo skriver at monumentet kan bli flyttet for å passe inn med planene for den såkalte «96th Avenue» som skal gå bak den nye Main Stand. Den nye gågaten skal fortsette gjennom hele Stanley Park.

Margaret Aspinall i Hillsborough Family Support Group synes den nye gaten til ære for de 96 som omkom i Hillsborough-tragedien er en fin plan, og er spent på hvor Hillsborough-minnesmerket vil bli plassert.

- Vi venter på nyheter om hvor det vil bli plassert i forbindelse med den nye gågaten. Ideen om 96th Avenue er en flott gest som familiene vil være fornøyd med. Navnet høres litt amerikansk ut, noe som bare er passende med linken til klubbens eiere. Det ville vært flott om folk kunne gå ned avenyen og minnesmerket fikk en sentral posisjon i enden av gata, uttaler Aspinall.

Echo melder at det ikke er tatt noen avgjørelse om minnesmerket vil bli flyttet, og det samme gjelder Shankly Gates, som lokalavisen også tror kan bli en del av 96th Avenue.

- Vi er fornøyd med at klubben vil rådføre seg med oss før man foretar seg noe, og vi ser frem til å bli informert av kommunen og klubben, uttaler Aspinall.

Renoveringen av bydelen Anfield innebærer at rundt 300 hus blir revet. Cirka 500 hus vil bli istandsatt, mens det vil bli bygd 250 nye hjem i Parks-området nær banen.

Kommunen er for tiden i samtaler med private huseiere som eier eiendommer i Lothair Road og deler av Rockfield Road. Deres hus må rives for å gjøre plass til 96th Avenue.

Hovedkvarteret til Hillsborough Justice Campaign er blant husene som er planlagt revet som en del av renoveringen av bydelen. Sheila Coleman i HJC forteller at de ble informert om planene i forrige uke.

- Lokaliseringen av butikken som hovedkvarter for HJC er viktig. Vi har bedt om en åpen dialog med kommunen når det gjelder vår fremtid i Anfield-området, sier Coleman.

- Vi er fullt klar over hvor viktig butikken til Hillsborough Justice Campaign er, og hvor viktig deres hovedkvarter er for lokalsamfunnet. Vi snakker med organisasjonen og andre oppsittere i kvartalet som er planlagt revet for å få deres syn på saken. Detaljene for fornyelsen av området vil bli kommunisert i ukene som kommer, og vi vil snakke med de som blir berørt om hvilke muligheter de har, inkludert renovering av eksisterende bygg. Vi ønsker en løsning som alle parter kan godta, og så får vi se om det blir renovering av byggene som står der eller at vi erstatter disse fullstendig med nye og helt moderne bygninger, sier en talsmann for kommunen.

- Vi forstår hvor viktig det er at kampanjen har tilholdssted ved Anfield, og vi ønsker å forsikre dem om at deres syn vil bli tatt hensyn til når vi vurderer dette, legger talsmannen til.

Echo skriver også at mange er bekymret for hva som vil skje med puben The Albert i forbindelse med renoveringen av Anfield. The Albert, som er en populær og mye brukt pub blant Liverpool-supportere på kampdag, ligger i dag ved enden av det som vil bli 96th Avenue.

- The Albert er en viktig del av vår historie. Den er berømt, og er inkludert i mange Liverpool-sanger. Det vil være synd om den blir revet. Personlig går jeg ikke lenger dit så ofte som jeg gjorde, men puben er en del av kampopplevelsen for mange mennesker og har betydd mye for mange opp gjennom årene, uttaler Liverpool-supporter Peter Etherington.

- Dersom den blir revet vil det være trist for klubbens supporter-kultur, noe som bør vurderes i denne prosessen, legger Etherington til.