Ibe overrasket over førstelagsuttak

Jordon Ibe var overrasket over å bli inkludert i Liverpool førstelagstropp til bortemøtet med Southampton. Kantspilleren var blant de ubenyttede reservene på St. Mary’s.

Jordon Ibe trodde det først var en spøk da han fikk beskjeden om at han skulle være med Steven Gerrard og Luis Suarez & co til sydkysten i forrige måned.

- Det var bare en normal treningsdag. Da jeg var klar til å reise hjem, ble jeg oppringt av reservelagstrener Alex Inglethorpe, sier Jordon Ibe til Liverpool Echo.

- Han fortalte meg at jeg skulle reise med førstelaget til Southampton. Jeg trodde ikke på ham med engang. Jeg trodde det bare var fleip.

- Men jeg reiste med dem. Bare en time før avspark fikk jeg rede på at jeg var på benken. Jeg var oppildnet. Min mor og far hadde også reist ned for å se på.

- Det var herlig, alt en 17-åring kan drømme om. Jeg forsøkte bare å få med meg så mye erfaring som jeg kunne. Selv om jeg ikke kom innpå, var det utmerket å være der og varme opp med dem.

Jordon Ibe kom til Liverpools akademi fra Wycombe i desember 2011. Han innrømmer at det var vanskelig å reise hjemmefra i en alder av 15 år.

- Det var min første store overgang, og det betydde at jeg måtte flytte fra venner. Heldigvis har familien flyttet opp med meg. Når jeg har fri, reiser jeg vanligvis ned og tilbringer tid med mine venner.

- Jeg måtte tenke nøye gjennom avgjørelsen om å flytte. Det å flytte til Liverpool var en stor overgang. Jeg var fortsatt 15, snart 16, og ble revet mellom to tanker, enten bli værende eller dra. Manageren i Wycombe spurte om jeg skulle bli værende eller dra. Jeg visste ikke hva jeg skulle si.

- Til å begynne var det treningen som var det vanskeligste å tilpasse seg. I Wycombe fikk jeg vanligvis ballen og løp med den. Men her får du ikke mye tid med ballen. Det spilles med én eller to berøringer og du må spille ballen. Men jeg har blitt vant til det og trives.

- Jeg måtte bli vant til alt det andre også som følger med å være i en stor klubb, men det fotballmessige var så forskjellig. I Wycombe handlet det bare om å sparke ballen langt, men her forsøker vi å spille fotball.

Denne sesongen har Jordon Ibe tatt steget opp fra U18 til U21, men kommer til å spille i FA Youth Cup-semifinalen mot Chelsea.

- Alex Inglethorpe har hjulpet meg fremover ved å vise meg klipp av Cristiano Ronaldo. 20 av Ronaldos mål forrige sesong var avslutninger etter én berøring ved bakre stolpe. Han har hjulpet meg med å komme innenfor rekkevidden av målet og inn i femmeteren.

- Jeg har ikke scoret mange mål denne sesongen, men har flere målgivende. Etter det Alex har vist meg så håper jeg at jeg kan score noen flere mål mot slutten av sesongen.