Inntil tre år før undersøkelser om Hillsborough blir ferdige

En forventer at det vil ta to til tre år å få gjort alle undersøkelser ferdige angående politiets arbeid før, under og etter tragedien på Hillsborough. Ansvarlig for likskue vil også bli forhørt.

Liverpool Echo skriver at den som var ansvarlig for det originale likskuet etter tragedien på Hillsborough i 1989, Dr Stefan Popper, vil bli forhørt av politiets uavhengige klagekommisjon (IPCC). Noe av det IPCC ønsker å få klarhet i er hvilken kontakt Popper hadde med politiet og hvorfor han forlangte at en skulle sjekke alkoholmengden i blodet til de som døde.

I et brev til de etterlatte kan IPCC også avsløre at deres undersøkelser i forhold dødsfallene til de 96 på Hillsborough, og den påfølgende dekkaksjonen fra politiet, er ventet å ta mer enn to år.

Jon Stoddart, som undersøker kriminelle forhold i forhold til tragedien i 1989, ved siden av undersøkelsene til IPCC, har fortalt de etterlatte at hans undersøkelser også kan ta fra to til tre år.

IPCC har allerede sikret seg alt av bevismateriale som var hos South Yorkshire Police. De arbeider også med å sikre seg materiale som var i hende hos daværende statsminister Margaret Thatcher og andre.

Elkan Abrahamson, som representerer flere at de etterlatte, sier til Liverpool Echo: «Synspunktet fra de etterlatte er at de ønsker at dette skal gjøres så hurtig som mulig etter å ha ventet i snart 24 år, men de ønsker ikke at det skal gjøres slurvete. Jeg vil beskrive de etterlatte som frustrerte men likevel tålmodige.»

IPCC vil undersøke vidt om hva som skjedde etter tragedien, men de vil også se på hvilken rolle South Yorkshire Police spilte i forkant av hva som skjedde i Sheffield.

Kommisjonen vil undersøke rollen til opp til 2444 personer fra politiet som var involvert i tragedien og hva som skjedde i etterkant.

Det uavhengige Hillsborough panelet kunne nylig avsløre at uttalelser fra 164 tjenestemenn i politiet var blitt endret på med hensikt av å legge skylden vekk fra politiet og over på fansen.