Jakter første derbyseier

Brendan Rodgers vil på lørdag lede de røde på Goodison Park for andre gang. Forventer en tøff oppgave på den andre siden av parken.

Oppgjørene mot Everton i Brendan Rodgers sin første sesong i klubben endte med 2-2 på Goodison Park og 0-0 på Anfield. På lørdag går han for seier i sitt tredje forsøk.

 

- Jeg har vært der med Swansea, men det var helt annerledes forrige sesong. Det er en fiendlig stemning for oss å spille i, men spillerne håndterte det supert. Det er en god stadion for fotball, og et sted hvor du får testet din karakter, sa Rodgers på dagens pressekonferanse på Melwood.

 

- Det er noe vi ser frem til, for dersom det er èn ting vi har forbedret oss på i tiden jeg har vært her, så er det lagets evne til å yte motstand. Vi vil tape kamper, men evnen vår til å slå tilbake forbedrer seg hele tiden, så det vil være en god plass for oss, og et flott sted vi kan dra for å spille vår fotball.

 

- Alle bortekamper tester din karakter, og så klart blir det en test med et derby med historien og rivaleriet. Supporterne vil alltid ha det rivaleriet med Everton, og det vil gjøre kampene unike. Dette er en av de unike byene. 

 

- Jeg husker at jeg vokste opp med å se røde og blå drakter mikset sammen på tribunen. Du vil ikke se det i andre lokaloppgjør. Det er litt annerledes nå, men det er fortsatt ekte lidenskap og intensitet over det. Du slåss for supporterne, og forhåpentligvis kan du gjøre dem stolt.

 

De røde er for øyeblikket tre poeng foran Everton på tabellen.