Jakter seier nummer 1800

Liverpools neste seier vil være deres seier nummer 1800 i den engelske toppdivisjonen.

Liverpool vant 1-0 over Southampton på Anfield i lagenes første møte denne sesongen. Daniel Agger var målscorer etter 43 minutters spill.

Sist lagene møttes på St Mary's var i januar 2005. Liverpool tapte 2-0 etter mål av David Prutton og Peter Crouch. Kun Jamie Carragher og Steven Gerrard av dagens spillere var med på den kampen.

Dersom Liverpool vinner dagens kamp, vil det være femte gang de vinner begge sesongens kamper mot Southampton etter at toppdivisjonen i England tok navnet Premier League.

De røde har imidlertid tapt tre av de siste fem ligakampene de har spilt mot Southampton, men har kun tapt fem av de siste 23.

Man må tilbake til januar 2003 for å finne sist Liverpool vant på St Mary's. Emile Heksey gjorde kampens eneste mål etter 14 minutters spill.

Liverpool har vunnet kun en av sine siste seks kamper i Southampton. Lagene har aldri spilt målløst på de 37 kampene mellom klubbene på sydkysten. I løpet av 75 kamper har faktisk bare to endt målløst. Begge på Anfield. Den siste av disse i mai 2000.

Luis Suarez er bare en scoring unna å bli den 11. spilleren til å score 30 mål i en sesong for Liverpool. Den siste som gjorde det var Fernando Torres i 2007/08, med 33 scoringer. Suarez nådde 50 mål for Liverpool sist søndag, i sin 91.kamp for klubben. Bare åtte spillere har klart dette på færre kamper. Blant de som har brukt flere kamper på å nå 50 mål er John Aldridge (92 kamper), Michael Owen (93 kamper) og Robbie Fowler (94 kamper). Suarez har gjort sju mål på sine fire siste kamper.

Med sine 22 ligamål denne sesongen leder Suarez kampen om Golden Boot. Han har gjort tre flere mål enn Robin van Persie og seks flere enn Gareth Bale. Michu er sju bak.

Dersom Daniel Sturridge scorer i dag vil han nå fem Premier League-mål for klubben på færre kamper enn noen annen Liverpool-spiller. Han har gjort fire mål på seks kamper. Robbie Fowler brukte åtte kamper for å notere seg for fem mål.

Liverpool kan vinne sin fjerde ligakamp på rad. Man må tilbake til februar 2011 for å finne sist det skjedde. De kan også vinne sin femte kamp på rad i liga- og cuper, og det har ikke skjedd siden september 2009.

Liverpool har så langt denne sesongen funnet veien til nettmaskene ni ganger mer i ligaen enn i hele forrige sesong. De røde har kun gått av banen i to av 14 bortekamper uten å score denne sesongen. Mot West Bromwich i august og Swansea i november.

Kilde: Liverpoolfc.com