James Pearce svarte på spørsmål

Den lokale journalisten har gitt respons på spørsmål fra sine lesere, om bl.a. Liverpools eiere, transferplaner, Suarez og kampen i kveld mot Zenit.

James Pearce er han som har jobben med å følge Liverpool FC for Liverpool Echo. Her er noen av hans svar på dagens webchat på avisens nettsider:

Om rykter om at FSG vurderer å selge Liverpool FC, og deres oppfatning av manager Brendan Rodger:
- FSG er ikke ute etter å selge. Jeg har hørt ryktene om dette som alle andre, men er blitt fortalt at FSG absolutt ikke har slike planer. De har gjort det klart at de er i klubben på lang sikt og det gjelder fortsatt.
- Jeg tror FSG hele tiden var klar over at dette ville bli mellomsesong, det var derfor John W Henry sist sommer var veldig klar på at man ikke hadde noen mål som en topp fire plassering. Brendan Rodgers har hatt oppgaven med å redusere lønnsutgiftene i spillertroppen, og det har vært en transferpolitikk om å investere i unge spillere. FSG har en langsiktig plan og med i den er fortsatt Brendan Rodgers.

Om Suarez, Assaidi og Sterling:
- Personlig er jeg 80 prosent sikker på at Luis Suarez spiller for Liverpool også neste sesong. Han sier alle de rette tingene i forhold til hvor mye han trives på Anfield og at han ikke vil forlate klubben selv uten spill i Champions League. De siste 20 prosent er en tvil om hva som skjer dersom klubber som Barca eller Real skulle komme med et konkret tilbud.
- For de som lurer på hvorfor Assaidi ikke har spilt mer er årsaken at han ikke har imponert og Rodgers har valgt å gi sin tillit til andre spillere isteden.  Han hadde et par livlige kamper tidlig sesongen, og gjorde det bl.a. veldig bra mot West Brom i Ligacupen, men andre ganger har han virket bokstavelig talt for lett.
- Når det gjelder Sterling vil jeg si at formen nesten var nødt til å få en nedtur etter det inntrykket han ga med en gang han kom på laget. Vi så i den første kampen mot Zenit at hans selvtillit har fått seg en trøkk, men vi må huske at han fortsatt er veldig ung og har mye å lære.

Om transfers og transferplaner:
- Jeg tror Rodgers trolig vil behøve å kjøpe minst to midtstoppere til sommeren. Carra må bli erstattet og det er også spørsmålstegn ved Coates og Skrtel. Det vil ikke overraske meg om Coates ønsker å forlate klubben ut fra hvor lite spilletid han har fått denne sesongen, mens situasjonen med Skrtel er interessant. Det virker klart at Rodgers mistet tålmodigheten med sistnevnte forrige måned, som gjorde at Carra ble satt inn på laget. Med både Lucas og Allen i troppen tror jeg ikke at en defensiv midtbanespiller er i nærheten av hva som er toppen av managerens ønskeliste.
- Jeg er ikke sikker på om Liverpool vil være ute etter et «navn» til sommeren. Det skal bli spennende å se hva som blir gjort i det neste transfervinduet. Rodgers har gjort det klart at troppen behøver en innsprøytning av rutine, men retningslinjene er at man bare skal kjøpe spillere som er 23 år eller yngre. Da jeg nylig intervjuet administrerende direktør Ian Ayre insisterte han på at dette ikke var noe som var skrevet inn i stein og at en kunne forvente også andre typer kjøp.

Om LFC under Brendan Rodgers:
- Jeg vil ikke være enig med dem som sier at LFC har gått tilbake under Brendan Rodgers. Uansett om FSG gjorde riktig eller galt i å sparke Dalglish, Rodgers arvet en tropp med spillere som underpresterte forrige sesong og han ble fortalt at han måtte få ned lønnsbudsjettet gjennom å kvitte seg med noen av de spillerne som tjente mest og også få ned gjennomsnittsalderen i troppen. Ja, resultatene har vært veldig ustabile, men den type fotball man spiller har blitt bedre. LFC har allerede vunnet flere kamper hjemme og scoret flere mål enn under hele forrige sesong. Riktig eller galt, Dalglish ble vurdert ut fra ligaplasseringen og det vil bli det samme med Rodgers. Hvis LFC havner blant topp seks vil det være fremgang.

Om Liverpools forsvarsspill:
- Rodgers snakket i går om det faktum at vi har holdt buret rent i ti ligakamper, som er nest best i PL, men jeg synes utvilsomt at vi har sluppet inn mange billige mål denne sesongen. Ikke minst på dødballer mot lag som United, Arsenal og West Brom. Det har ikke vært en etablert bakre firer hvor Enrique har hatt perioder ute og Rodgers har så byttet på sin faste midtstopperduo. Jeg tror også ønsket om å sende backene fremover når vi angriper har gjort at LFC er sårbare til tider.

Om kveldens kamp mot Zenit:
- Jeg er sikker på at Zenit vil sitte dypt og kjøre kontringer. De vet at dersom de får et bortemål er det i realiteten avgjort. Rodgers vil håpe at hans lagt kan dominere spillet og presse russerne tilbake fra avspark. Underlaget i kveld burde utvilsomt passe LFC mye bedre enn det dårlige gressteppet i den første kampen.
- Mitt lag vil være: Reina, Johnson, Agger, Carra, Enrique. Lucas, Henderson, Gerrard. Downing, Suarez, Sterling. Kanskje vil manageren bruke Shelvey istedenfor Sterling. Det som er sikkert er at dersom vi skal greie å kjempe oss tilbake må det komme fra de som starter da vi ikke vil ha mange alternativer fra benken i kveld.