Kamprop fra kapteinen

Steven Gerrard håper den vanskelige returkampen mot Zenit kan bli et historisk comeback på Anfield, hvor man behøver støtten fra The Kop mer enn noen gang.

Stab og spillere i LFC retter en utstrakt hånd mot røde supportere før returmøtet i Europa League mot Zenit, og hvor man håper det kan bli en klassisk kveld i Europa under flomlysene på Anfield.

Kaptein Steven Gerrard er det siste som knytter i neven og oppfordrer til et trykk på sørsiden av Stanley Park torsdag kveld som man sjelden har sett maken til.

- Jeg er klar over at fansen vil være klare til kamp, men jeg vil oppfordre dem til å komme til stadion så tidlig som mulig og lage så mye lyd de bare kan.

- Fansen vil bli så viktig for oss, ikke minst etter resultatet vi fikk i den første kampen, fortsetter Stevie G til Liverpools hjemmeside. – Jeg vil be dem huske alle de spillerne og alle de managerne som opp gjennom årene har blitt sitert på hvor vanskelig, intimt og skremmende det kan være å møte våre supportere.

- Vi vet at vi kan forvente lyd, lidenskap, innsats. Forhåpentligvis vil det være forent med en topp prestasjon fra laget, det er slik vi ønsker at det skal gå.

- You’ll Never Walk Alone er enda mer spesiell for meg nå enn da jeg først gikk ut på Anfield, fortsetter Gerrard. – Du forstår mer hva det betyr jo eldre du blir, og hvor viktig det er for klubben og fansen. Hårene reiser seg, spesielt under hendelser som dette hvor flaggene og bannerne er på plass, det er en stor kveld i Europa og du vet det er siste mulighet til fortsatt å kjempe for et trofé.

- Men store kvelder som dette dreier seg ikke bare om en sang, det handler om lydnivået. Når du kan føle det fra alle fire kanter av stadion, da vet du at fansen er klare og at utfordringen som ligger foran deg vil være litt lettere.

- Den som stikker seg fram er kampen mot Chelsea, kommenterer Steven på spørsmål om hvilken kveld i Europa som har vært mest elektrisk.

- Mot Chelsea i 2005, var det øredøvende stemning allerede 45 minutter før kampen da vi kom ut til oppvarmingen. Du kunne føle at stadion ristet.

- Hvis vi kan komme i nærheten av det mot Zenit, da vil deres spillere finne det veldig vanskelig. En kan også se tilbake mot Olympiacos, og enda lenger tilbake mot Roma, og forhåpentligvis kan Zenit bli med på den listen.