Kan bursdagsbarnet Sturridge score?

Daniel Sturridge fyller 24 år i morgen, med scoring på Anfield mot Manchester United vil han bli den første på 19 år som netter i de tre første ligakampene. Facts foran LFC v Man Utd.

Her er noen facts før storoppgjøret søndag kl 14.30:

+ Liverpool har ikke vunnet sine tre første kamper i Premier League siden 1994-95.

+ De røde har vunnet de tre siste ligakampene med 1-0, sist det skjedde var i februar 2006. Sist gang de vant fire på rad med 1-0 var i mars 1974.

+ Mannskapet til Brendan Rodgers har holdt buret rent i syv av sine siste ni ligakamper og er ubeseiret i de 11 siste kampene i liga og cup.

+ Siste gang Liverpool holdt buret rent i sine tre første ligakamper var i 2005-06, da de spilte fire på rad.

+ Bare en gang tidligere på 42 kamper i Premier League har det endt 0-0 mellom Liverpool og Manchester United, på Anfield i september 2005.

+ De siste 11 ligakampene mellom de to lagene har produsert 36 mål.

+ Begge lagene har scoret i deres seks siste møter.

+ Steven Gerrard har scoret seks mål mot United. Foran ham på listen er Dick Forshaw (8), Harry Chambers (7), Gordon Hodgson (7), mens Robbie Fowler også har notert seg for seks scoringer.

+ Liverpool har vunnet 11 ganger mot Man Utd i Premier League, mot 23 for United. Åtte kamper har endt uavgjort.

+ Syv fra Liverpool har scoret hattrick mot Manchester United, hvor bare Peter Beardsley (1990) og Dirk Kuyt (2011) har gjort det over de siste 76 år.

+ Daniel Sturridge fyller 24 år på søndag. Den siste spilleren for Liverpool som scoret på sin bursdag var Andy Carroll mot Oldham 06.01.2012.

+ Sturridge har muligheten til å bli den andre fra Liverpool til å score i sesongens tre første ligakamper for de røde i Premier League. Sist det skjedde var med Robbie Fowler i 1994-95.

+ Daniel har scoret 15 mål på 19 kamper for Liverpool i alle turneringer. Hans foregående 15 mål i liga og cup ble scoret i løpet av 56 kamper.

+ United har vunnet på Anfield ti ganger i Premier League, mot syv for Liverpool. Det er den beste statistikken til noe motstanderlag, fire seire flere enn Arsenal.

+ David Moyes vil være gjestende manager for 13. gang. Han har tidligere syv uavgjort og fem tap.

+ Siste gangen Man Utd kom til Anfield uten Alex Ferguson som manager var 9.februar 1986, da Colin Gibson åpnet scoringene og John Wark utlignet for Liverpool i 1-1 kampen. David Moyes spilte da midtstopper for Bristol City i 3.divisjon.

+ Gjestene fra Manchester har vunnet 14 av sine siste 21 bortekamper i ligaen. Deres siste tap var mot Norwich i november i fjor og de er ubeseiret i sine 13 siste kamper.


Kilde: Ged Rea, Liverpoolfc.com