Keegan og Barnes på frimerke

Royal Mail skal i mai utgi frimerker av elleve britiske spillere fra Hall of Fame. Kevin Keegan og John Barnes er to av de utvalgte.

Kevin Keegan og John Barnes er blant elleve britiske spillere i Hall of Fame Royal Mail skal utgi frimerker av.

Hele laget: Gordon Banks, Bobby Moore, Dave Mackay, John Charles, Bryan Robson, Denis Law, Bobby Charlton, John Barnes, George Best, Jimmy Greaves, Kevin Keegan.

De elleve spillerne er valgt ut på bakgrunn av sine fremragende prestasjoner på banen, og de representerer hvert sitt hjemland.

Frimerkene utgis i mai, og er laget slik at hvert av de elleve frimerkene vil danne et lagbildet når de settes sammen.

- Det er fantastisk, spesielt i et år det engelske fotballforbundet fyller 150 år og det skotske fotballforbundet fyller 140 år - at Royal Mail ærer et helt lag av helter fra hele Storbritannia, sier Sir Trevor Brooking i det engelske fotball forbundet.

Kevin Keegan ble to ganger utnevnt til "Årets spiller i Europa" og var uten tvil den store fotballstjernen i Storbritannia på 1970-tallet. Fra 1971 til 1977 scoret han 100 mål for Liverpool og hjalp klubben til å vinne 1 Serievinnercup, 2 UEFA-cuper, 3 ligatitler og 1 FA-cup.

John Barnes representerte England 79 ganger, For Liverpool scoret han 108 mål på 407 kamper og vant 2 ligatitler, 2 FA-cup og 1 ligacup på Anfield. Den jamaicanskfødt kantspilleren var den første høyt profilerte svarte spilleren på 1980-tallet, i en tid da rasismen var utbredt rundt om på de ulike stadionene i England. Barnes, Lawrie Cunningham, Cyril Regis og Viv Anderson var katalysator for å få til en endring på det. Han gjorde ikke spesielt mye annet mot rasisme enn å drible seg forbi motstanderens spillere med ballen i beina i høyt tempo.