Kenny Dalglish ny direktør

FSG og Liverpool FC har i kveld annonsert at Kenny Dalglish returnerer til Liverpool etter å ha akseptert en invitasjon om å bli et medlem av det sittende styret i klubben.

I en pressemelding meldes det at Kenny vil få en rolle som ikke ansatt medlem av Liverpools styre med umiddelbar virkning, dette etter diskusjoner med klubbens eiere, administrerende direktør Ian Ayre og manager Brendan Rodgers.

Kenny Dalglish uttaler: «Det er en ære og privilegium å bli spurt om å komme tilbake til Liverpool som direktør i klubben. Jeg har alltid sagt at dersom det er noe jeg kan gjøre for klubben vil jeg være tilgjengelig – og jeg nølte ikke da jeg ble kontaktet. Jeg ser fram til å arbeide sammen med det øvrige styret og bidra til strategiske valg som påvirker Liverpool Football Club. Liverpool har alltid gitt meg og min familie så mye siden vi kom hit for 36 år siden og min prioritet er og vil alltid være at jeg ønsker det beste for klubben.»

Eier John W. Henry: «Vi er henrykt over at Kenny har akseptert vårt tilbud om å være en ikke ansatt direktør i styret og vi er sikker på at han vil være et verdifullt bidrag i forhold til klubbens strategi. Kenny har et unikt forhold til våre supportere og omfavner alt som er spesielt med Liverpool. Vi er oppglødd over at klubben vil kunne dra nytte av hans erfaring og lidenskap for klubben og våre supportere. Kenny har en unik innsikt angående de verdier og tradisjoner som har hjulpet Liverpool til å bli en av de største sportslige institusjoner, ikke bare innen fotballen, men i sportens verden. Vi er stolte og beærede over å ha ham tilbake i klubben han har representert med slik verdighet.»

Brendan Rodgers: «Da jeg møtte Kenny for å diskutere denne utnevnelsen, ble jeg slått av den lidenskapen og drivkraften som han fortsatt har i å ønske at Liverpool skal returnere dit hvor klubben bør være; som en av de mest suksessrike klubbene i verden. Vi er alle sammen om å nå det målet – eierne og supporterne, spillerne og staben, og også ikoner slik som Kenny Dalglish. Jeg ønsker at vi skal ha folk rundt oss som har denne klubben og hva den står for i sine hjerter.»