Kevin Ball vil lede Sunderland

Alt tyder på at midlertidig manager Kevin Ball vil lede bunnlaget i Premier League, Sunderland, når de skal møte Liverpool på Stadium of Light til søndag.

Kevin Ball har vært midlertid manager for Sunderland også tidligere, da Mick McCarthy fikk sparken og Ball ledet «de svarte kattene» til beskjedne fem poeng på de ti siste kampene i 2005/06 sesongen. Siden har han arbeidet i trenerstaben i klubben.

Kevin Ball hadde en lang karriere som spiller og da først og fremst som knallhardt anker på midtbanen, hvor han på 1990-tallet spilte 340 ligakamper for Sunderland og hadde en periode som kaptein.

Favoritt til å bli ny manager er Gus Poyet, men den tidligere førstelagstreneren René Meulensteen hos Manchester United også er blitt nevnt. Begge er tilgjengelige til å starte umiddelbart i kjølvannet av Paulo Di Canio, som sist helg fikk sparken etter et spilleropprør i klubben.

Den lokale pressen i Sunderland tror imidlertid formann Ellis Short vil vente til neste uke før det blir tatt en avgjørelse, og man utelukker heller ikke at Kevin Ball er en kandidat til å få stillingen som manager permanent. Det vil uansett være en overraskelse om ikke Ball leder laget mot Liverpool til søndag, slik han gjorde mot Peterborough i Capital One Cup sist tirsdag.

Ball valgte å gjøre fire forandringer på det laget som tapte 3-0 mot West Bromwich i helgen og til mannskapet som startet mot Peterborough. Rutinerte spillere som Cuellar, Larsson og Cattermole kom inn, mens spissen Altidore ble foretrukket fremfor Fabio Borini.

Dette var laget som spilte mot Peterborough: Westwood, Gardner, Colback, O’Shea (Valentin 61), Cuellar, Ki Sung-Yeung, Larsson, Johnson, Giaccherini (Borini 81), Cattermole, Altidore (Wickham 85).