Klar over forventningene

Philippe Coutinho vet at det er høyere forventninger til han etter den gode starten han har fått i den røde drakta. Nå ser han frem til sin første kamp mot Manchester United.

Coutinho har ikke spilt mer enn 15 kamper med Liverbirden på brystet, men har allerede rukket å bli en av Anfield-publikummets store favoritter. På søndag blir hans første møte med erkerival Manchester United.

- Jeg har ikke hatt sjansen til å spille mot United enda, men etter det jeg har blitt fortalt om historien mellom klubbene, så er det enda sterkere og lidenskapelig enn Milano-derbyet. Fotball er mer omdiskutert i England enn i Italia, og hver kamp er tøff fordi dommeren ikke blåser like mye som i Italia. Det er som en finale hver gang lag spiller mot hverandre. Jeg trives bedre i England, fordi du må tenke raskere. Tempoet på spillet er raskere, så du har ikke mye tid til å tenke på, sier han til Guardian.

 

Coutinho ble byttet ut tidlig i kampene mot Tottenham og Chelsea forrige sesong.

 

- Jeg vet at jeg ikke spilte så bra som jeg burde mot Chelsea, men det er fortid nå. Det er en ny sesong, og jeg tror det vil bli annerledes for meg denne gang. Chelsea-kampen var veldig intens, spillerne var tett oppi hverandre, og jeg slet med å komme inn i rytmen i kampen. Nå har jeg mer erfaring, og vet hva jeg må gjøre for å forberede meg til kamper som denne og spille bedre. Det er det jeg håper å gjøre.

 

En spiller brasilianeren virkelig har funnet tonen med på banen er Daniel Sturridge.

 

- Daniel er en strålende spiller, og går alltid på løp på riktig tid. Jeg synes han er litt brasiliansk, for han er så rask med ballen i beina. Han har kvalitetene som en brasiliansk spiller. Vi spøker alltid utenfor banen, og jeg sier til han at han må lære seg spansk eller portugisisk, for det vil hjelpe meg mer. Han prøver å lære meg ting slik at vi kombinerer bedre på banen, men på engelsk. I forrige uke mot Aston Villa gjorde han det igjen, og jeg ba han si det på portugisisk.

 

Han tror laget blir bedre igjen så snart Luis Suarez er tilbake.

 

- Jeg synes Luis er på samme nivå som Neymar, og når han er tilbake vil han og Daniel hjelpe oss mye.

 

Han er klar over at forventningene er høyere nå enn da han først signerte i januar.

 

- Jeg vet at forventningene er høyere til meg nå, for jeg har spilt flere kamper og gjort det bra. Men jeg må alltid forbedre meg for å holde supporterne fornøyde. Jeg vet at jeg kan forbedre meg, og at jeg må være klar for hver eneste ball, pasning eller takling. Alt må være hundre prosent. Du kan ikke gi motstanderen noen fordel, og det vil være innstillingen min til kampen mot United.

 

Brasilianeren er ærlig om at han ikke vet all verden om Manchester United, eller David Moyes. Først fikk han spørsmålet om han visste hvem David Moyes var før han kom til England, og svaret var "hva?". Journalisten forsøkte en gang til, og fikk svaret "hvem?". På siste forsøk ble svaret "nei", uten at 21-åringen forsøkte å fornærme noen.

 

- Jeg tror United vil fortsette som normalt, for de har de samme store spillerne. Bare manageren er ny, og jeg er sikker å at de ønsker å vinne like mye som de alltid har gjort. De har store spillere, og bare fordi de har forandret manager betyr ikke at de har mistet det. Vi håper å slå tilbake mot dem, og å vinne denne kampen vil hjepe oss med å gjøre det. Vi føler akkurat som dem om denne kampen.