Klart for pre-season start

Preston forventer nesten fullt hus til dagens møte med Liverpool, hvor borteseksjonen er utsolgt. Det skal spilles om «The Shankly Shield», til ære for legendariske Bill Shankly med fortid i begge klubber.

Det skal fortsatt være noen billetter igjen til møtet kl 16.00 i dag på Deepdale, men Preston regner med nesten fullsatt på stadion som tar drøyt 23000 tilskuere. Borteseksjonen er utsolgt.

Kampen er også til heder for Bill Shankly, som hadde en lang karriere som spiller for Preston før han som manager førte Liverpool fra 2.divisjon til å bli en storhet i Europa.


For klubbene vil det være et skritt på veien mot å komme i fysisk toppform til ligastart, men spesielt for vertene er dette en mulighet til å få hardt tiltrengt valuta inn.  Klubbene vil dele inngangspengene, mens Preston vil beholde fjernsynsinntektene fra en kamp som sendes til en rekke land. Inkludert Norge og CMore Live.

For Liverpool er Luis Suarez, Pepe Reina og Sebastian Coates ikke tilbake fra ferie, mens det er et spørsmålstegn ved om Martin Kelly vil bli benyttet etter opptreningen av en alvorlig leddbåndskade. Steven Gerrard vil heller ikke være tilbake i full trening før til neste uke og blir ventelig ikke risikert. Daniel Sturridge er på veien tilbake fra skade og er ikke tilgjengelig. For øvrig er troppen fulltallig.

Det er ikke ventet at noen fra Liverpool vil spille mer enn en omgang, og at Brendan Rodgers altså vil benytte to lag. Manager Simon Grayson hos Preston antyder at noe av det samme vil gjelde for hans mannskap. Preston ble forrige sesong nr.14 av 24 lag i League 1.

. Jeg vil anta at vi kommer til å gjøre det samme som Liverpool å spille med to forskjellige lag, sier Grayson til Prestons hjemmeside. – Spillerne er trolig ikke klare til å spille 60 minutter og definitivt ikke 90 minutter.

- Vi har hatt et par treningskamper internt i forberedelsene til å møte Liverpool. Spillerne pustet tungt etterpå da selv om du arbeider hardt på trening vil det være helt annerledes å spille kamp 11 mot 11.

- Dagens kamp er en stor mulighet for guttene til å vise hvor langt de er kommet fysisk og fotballmessig. Det er ikke dårlig å få det vurdert mot en av de største klubbene i Europa. Det er en stor mulighet til å løfte profilen for oss som klubb.

Vi kommer til å oppdatere direkte her på liverpool.no fra kl 16.00. Du kan også få tilsendt lagoppstilling, scoringer og rapporter ved å benytte vår SMS-tjeneste.