Kommunen kan tvinge frem nytt Anfield

Liverpools bystyre har besluttet at om nødvendig kan de ekspropriere de siste eiendommene slik at man får fullført fornyelse av området Anfield, inkludert stadion til LFC.

- En tvunget overtakelse vil bli siste utvei i prosessen, sier borgermester Joe Anderson til Liverpool Echo angående de eiendommene som gjenstår å få kontroll over. Bystyret har besluttet at man har rett til å ekspropriere salg av disse husene. – Det er mange forhandlinger og diskusjoner som finner sted, men vi vil bare bruke tvang som et siste middel til å få ting til å skje.

Det skal nå gjenstå 30 eiendommer å kjøpe for å gjennomføre renoveringen av hele området Anfield, mens av de åtte husene i Rockfield Road som er nødvendig å få fjernet for å kunne utvide Main Stand har man nå kommet til enighet med to av disse eierne.

- Vi er overbevist om at majoriteten av dette kan bli oppnådd på samme måte som med de 300 andre, ved personlige forhandlinger, sier Ann O’Byrne i bystyret.

I tillegg til utvidelse av Liverpools Anfield Stadium skal prosjektet bidra til 700 nye hjem og og rundt 3000 kvadratmeter med forretningsbygg, og det hele vil skape 700 nye arbeidsplasser.