Lenge siden siste seier i Wigan

Liverpools største seier i Wigan stammer fra desember 2006, og lyder på 4-0. Alle målene kom i første omgang. Siste seier i Wigan kom i september 2007, da innbytter Yossi Benayoun ble matchvinner.

I alle de tre siste sesongene, inkludert denne, har Liverpool stått med 39 poeng etter 27 ligakamper. Man må tilbake til 1992/93-sesongen for å finne sist man hadde færre.

Liverpool har ikke maktet å score i bare to av de siste 15 kampene mot Wigan. Dersom Steven Gerrard scorer i kveld vil han tangere Michael Owens 158 mål for Anfield-klubben.

Dersom Daniel Sturridge blir friskmeldt og scorer i kveld, vil han nå fem mål i Premier League på færre antall kamper enn noen annen Liverpool-spiller. Han har så langt gjort fire mål på fem kamper. Robbie Fowler brukte åtte kamper på å notere seg for fem mål.

Liverpool har allerede scoret to ligamål mer enn de gjorde i hele forrige sesong, og har 11 kamper til å forbedre statistikken ytterligere. De har gjort 30 mål på sine tolv siste ligakamper.

Liverpool har holdt nullen to ganger i sine 13 bortekamper i ligaen denne sesongen. Sist det skjedde var mot QPR like før nyttår.

Luis Suarez spiller sin 90. kamp for Liverpool i kveld. I sine første 45 kamper gjorde han 16 mål. Han har gjort 30 mål på sine siste 44 kamper for klubben.

Suarez er to scoringer unna å bli den første Liverpool-spiller til å gjøre 20 ligamål i en sesong siden Fernando Torres for fem sesonger siden. Suarez har scoret 18 mål på de 26 ligakampene han har spilt.

Wigan har vunnet kun en ligakamp mot Liverpool på hjemmebane. Den seieren kom i mars 2010, da Hugo Rodallega ble matchvinner. På sju kamper mot Liverpool i Wigan har vertene gjort bare tre mål. De har aldri gjort mer enn ett mål i en kamp foran egne fans mot gjestene fra Merseyside.

Wigan har vunnet bare to av 13 hjemmekamper denne sesongen. De slo West Ham 2-1 i oktober og Reading 3-2 i november.

Wigan har holdt buret rent i fire bortekamper, men ikke klart det på hjemmebane denne sesongen. Kun Reading har holdt nullen i færre kamper i Premier League denne sesongen. Lancashire-klubben har sluppet inn hele 27 mål på hjemmebane. Flest i toppdivisjonen sammen med Reading.

Wigan er ubeseiret i sine siste fire hjemmekamper mot Liverpool. De har klart tre uavgjortkamper og vant altså 1-0 i mars 2010. Liverpools eneste andre tap mot Wigan på 17 liga- og cupkamper kom på Anfield for ett år siden. Gary Caldwell scoret vinnermålet for gjestene i den kampen.

Wigan endte en kamprekke på seks kamper uten seier med å slå Reading sist helg. Roberto Martinez sitt mannskap har bare tatt to poeng på sine seks siste hjemmekamper. De ligger fire poeng og tre plasser bedre till enn på samme tid i fjor. The Latics har vært blant ligaens fem svakeste lag etter 27 kamper i alle de fire siste sesongene.

Arouna Kone har gjort fire mål på sine fem siste ligakamper. Jean Beausejour har seks målgivende pasninger denne sesongen, noe som er flest av Wigans spillere.

Liverpool har bare vunnet to av sine siste seks ligakamper, men begge disse har blitt vunnet med 5-0.

Liverpool har klart flere poeng i gjennomsnitt (2.41) mot lagene på nedre tabellhalvdel enn noe annet lag utenom Manchester United. De røde har vunnet ni og tapt bare en av de 12 kampene.

Luis Suarez har hatt flest skudd på mål i Premier League denne sesongen, med 48. Han har scoret på 38% av disse forsøkene.

Kilder: Liverpoolfc.com og BBC Sport