LFC utvider stadig digitalt

En ny offisiell og oversatt webside for kinesiske supportere er den neste satsningen for Liverpool i sin søken etter å være i forkant når det gjelder digitale medier for fans.

Under et foredrag ved «The Nolan Partners Sports Industry Breakfast Club» i London, forklarte administrerende direktør i Liverpool FC, Ian Ayre hvordan man på Anfield har en bevist strategi på å nå spesielle marked via tilgang til TV og digitale medier gjennom lokale språk.

Senere i år vil Liverpool lansere en egen offisiell webside i Kina, på kinesisk. Det betyr at Liverpool nå har 34 offisielle kontoer innen sosiale medier, inkludert 17 offisielle twitter-kontoer hvorav 12 er på det lokale språket. Det gjelder som kjent også Norge, @LFCNorwegian.

«Liverpool FC er en pioner innen Premier League når det gjelder å finne opp og utvikle vårt varemerke til å innbefatte fans internasjonalt», forklarte Ayre.

«Sentral i vår strategi er en revolusjonerende digital produksjon, som er interaktiv, inkluderende og lokalisert til de individuelle områder, hvor det blir brakt innhold som er skreddersydd til spesielle markeder og tilgjengelig på lokale språk.

«Vi er en av de mest kjente fotballklubbene i verden og våre fans er grunnfjellet i Liverpool FC. Det er nødvendig for oss å engasjere dem gjennom ny teknologi og å skape et fristende og spennende digitalt innhold.

«Det å utvide varemerket Liverpool FC utenfor landegrensene, og ha kontakt med våre 200 millioner fans verden over, gir også fornuft kommersielt for klubben og hjelper oss til å oppnå de konkurransefortrinn som vi ønsker på og utenfor banen.

«Vi kan skape utvidet verdi for våre forretningspartnere og maksimere våre kommersielle muligheter internasjonalt. Det vil være til det beste for alle i klubben, inkludert spillerne, trenerstaben og det globale samfunn av fans over hele verden.»

Offisielle twitter-kontoer på sitt nasjonale språk:

@ThaiLFC: Thailand
@OfficialLFC_ID
: Indonesia
@MalaysiaLFC: Malaysia
@LFCFrance
: Frankrike
@LFCArabic
: Arabisk
@LFCEspanol
: Spania
@TurkeyLFC
: Turkia
@LFCBangladesh
: Bangladesh
@LFCKorea: Korea
@LFCBrasil: Portugal
@GreeceLFC: Hellas
@LFCNorwegian: Norge

Andre offisielle twitter-kontoer:

@LFC India: India
@LFCANZ: Australia og New Zealand
@PakistanLFC: Pakistan
@SouthAfricaLFC: Sør-Afrika
@LFCUSA: Nord-Amerika