Liverpool går for Ilori

Ifølge Liverpool Echo vil Liverpool forsøke å hente den unge midtstopperen Tiago Ilori til Anfield i sommer. 20-åringen har nylig spilt seg inn på førstelaget til Sporting.

Tiago Ilori er født i London med en engelsk far av nigeriansk opprinnelse og portugisisk mor. Spilleren som er 20 år kom til Sporting i Lisboa allerede i 2006.

Etter å ha spilt for aldersbestemte landslag opp til Portugal U20 har den 190 cm lange midtstopperen spilt seg inn på førstelaget til Sporting under andre halvdel av denne sesongen.

Ifølge Liverpool Echo har det ennå ikke kommet noe bud fra Anfield, men klubben skal ha sett Ilori en rekke ganger og mener han vil ha de kvalitetene som skal til for å spille i Premier League. Ved siden av sin høyde og luftstyrke skal Tiago Ilori ha stor fart.

Sporting skal være uvillig til å selge, men klubben sliter økonomisk og vil trolig ikke kunne si nei til et tilbud fra en storklubb. Valencia skal også være interessert.

Ilori skal være regnet som en mann for fremtiden, og ikke den rutinerte erstatteren som man vil søke for å fylle plassen til Jamie Carragher.

Ifølge Echo er ikke Dejan Lovren hos Lyon blant de erfarne stopperne Brendan Rodgers vurderer.