Liverpool U18 - Southampton U18 3-3

Juniorlaget tok en tidlig ledelse ved Harry Wilson og Daniel Trickett-Smith, Southampton utlignet midtveis i 2.omgang, før Jerome Sinclair igjen førte Liverpool i front. Hjemmelaget rotet bort seieren helt mot slutten.

Liverpools lag: Crump, Randall, Maguire, Williams, Polgar (Hart 20), Chirivella, Wilson, Brannagan (Burke 85), Sinclair (O'Hanlon 74), Trickett-Smith, Kent.H

Reserver: Firth, Robles.

Southampton: Isted, Leggett, Clinton, Debayo, Nehemie, Little, Higgins (Mells 38), Barnes (Irvine 82), Hesketh (Demkiv 82), Sims, Gallagher

Spennende start for den spanske nyervervelsen Pedro Chirivella som endelig har fått internasjonal klarering etter overgangen fra Valencia. Andre interessant navn er Harry Wilson og Jerome Sinclair. Wilson ble nylig tidenes yngste landslagsspiller for Wales som 16-åring, mens Sinclair er tidenes yngste for Liverpool og er tilbake etter skadeopphold.

1.omgang:

5.min: 1-0 HARRY WILSON - Sinclair og Brannagan kombinerer på midten, sistnevnte slår en stikker til Wilson som scorer sikkert fra like innenfor 16-meteren da han når ballen rett før keeper. Flott angrep.

11.min:
Trickett-Smith spiller fram Sinclair i en lignende posisjon som da Wilson scoret, men denne gang redder keeper med foten.

14.min: 2-0 TRICKETT-SMITH - Daniel Trickett-Smith drar opp et angrep, ballen havner hos Kent ute til venstre som spiller tilbake til Trickett-Smith. Han skaffer seg rom på kanten av straffefeltet og skrur ballen nydelig rundt keeper og opp i motsatt hjørne.

18.min: Liverpools ungarske midtstopper Kristoff Polgar er nede i feltet og får behandling. Det virker å være en kneskade.

20.min: Polgar må kaste inn håndkleet og erstattes av Sam Hart. Hart går på venstreback, mens Maguire flyttes inn i midtforsvaret.

33.min: Barnes sender ballen i nettet for Southampton, men Liverpool puster lettet ut da linjemannen vinker for hva som i tilfellet må ha vært en hårfin offside. Sekunder senere skyter Hesketh et langskudd like utenfor.

36.min: Wilson slår et frispark til Chirivella som på direkten fra drøyt 20 meter sender ballen en meter utenfor den borte stolpen.

37.min: Kent med skuddforsøk fra hjørnet av straffefeltet, men igjen en meter utenfor borte stolpe.

38.min: Mells inn for Higgins hos gjestene.

39.min: Godt angrep som avsluttes av Ryan Kent, via keeper og ut til corner fra god posisjon.

Pauserapport: God 1.omgang av Liverpool, hvor man skapte sjanser spesielt det første og siste kvarteret. Midtbanen har vært flinke til å holde på ballen og fremover har man hurtige spillere som Kent, Wilson og Sinclair, mens playmaker Trickett-Smith trekker i trådene i sin nr.10 rolle. Bakover har det vært noe mer rufsete og Southampton har ikke vært ufarlige. De røde vil være ute etter å punktere kampen med en tredje scoring etter pause.

2.omgang:

56.min:
Innbytter Mells skyter hardt fra 16 meter etter at et frispark har blitt halvveis klarert, men ballen går rett på Crump. Southampton med et lite overtak så langt i 2.omgang.

59.min: 2-1 SAM GALLAGER - Gallagher tar med seg et langt fremspill og avslutter pent forbi Crump fra nokså spiss vinkel. Ikke ulogisk da Southampton har vært det beste laget etter pause.

67.min: 2-2 HESKETT - Southampton kontrer, Crumper redder et skudd fra Barnes, men Heskett er fremme og får så vidt satt inn returen.

70.min: 3-2 JEROME SINCLAIR - Gavepakke til hjemmelaget da et langt fremspill fra Randall gjør at midtstopper header bakover og forbi sin egen keeper som har kommet ut, og Sinclair kan bare spasere ballen i mål.

74.min:
Alex O'Hanlon inn for Jerome Sinclair.

75.min: Flott fremspill av Trickett-Smith til Wilson. Kvikksølvet runder fint keeper, men en forsvarer greier å blokkere ut til corner da Wilson prøver å score fra skrå vinkel.

82.min: Demkiv og Irvine inn for Hesketh og Barnes hos Southampton.

85.min: Nathan Burke inn for Cameron Brannagan.

87.min: 16-åringene Kent og Wilson spiller en nydelig trekant, men Harry Wilson greier ikke å score da han kommer alene mot keeperen til Southampton.

89.min: 3-3 GALLAGHER - Keeper Ryan Crump må ta den på sin kappe da han sender et utspill rett i beina til en motspiller som står på 16 meter. Han spiller videre til Gallagher som sender ballen i nettet.

Sluttrapport: Skuffende siste 45 minutter av U18. Southampton kom ut mer aggressive i 2.omgang og var best de første minuttene, dog uten å skape særlig store sjanser. De fikk imidlertid en redusering og akkurat da Liverpool synes å komme mer inn i kampen greide de også å utligne. Jerome Sinclair fikk tildelt en gavepakke av en scoring og hjemmelaget kunne ha avgjort gjennom et par sjanser for Harry Wilson, men rotet isteden bort en seier da de ga Southampton en sen utligning. Liverpools angrepsspillere gjorde seg mest bemerket, ikke minst de kjappe vingene Wilson og Kent, mens Trickett-Smith hadde noen fine fremspill. Nye Pedro Chirivella hadde en nokså anonym kamp som dyptsittende midtbanespiller, men fikk vist at han har overblikk og ro med ballen. Da var partner Cameron Brannagan bedre, som i dag tok steget ned fra U21.