Liverpool U21 - Southampton U21 1-0

Liverpool U21 slo Southampton U21 i den første kampen i U21-ligaens Elitegruppe. Avgjørelsen falt på et selvmål. Jon Flanagan og Brad Smith pådro seg alvorlige kneskader. Danny Wilson spilte hele kampen, etter å ha returnert tidlig fra sitt låneopphold i Bristol City.

Liverpool U21: 1. Gulacsi, 2. Flanagan (15. McLaughlin 8), 3. Smith (16. Ibe 70), 4. Sama, 5. Wilson, 6. Coady [kaptein], 7. Pelosi (12. Sokolik 87), 8. Joao Carlos Teixeira, 9. Ngoo, 10. Adorjan, 11. Pacheco.
Ubenyttede reserver: 13. Ward, 14. Yesil

Southampton U21: 1. Cropper, 2. Young, 3.  Targett, 4.  Chambers, 5.  Stephens, 6. Turnbull, 7. Sinclair, 8. Moore, 9.  Barnard, 10. Curtis, 11. Isgrove (Seidi 83)
Ubenyttede reserver: Johns, McCarthy, Seager, Gape

Alex Inglethorpes mannskap er det eneste ubeseirede U21-laget i England. De vant sin gruppe i høst, og spiller i dag sin første kamp i Elitegruppen. Southampton er motstander på The Academy i Kirkby. «The Saints» havnet på 3.plass i gruppe 2, bare ett poeng bak andreplasserte Manchester United. Liverpool U21 står med tre strake seirer i ligaspillet.

Det var tidligere i dag tvil om kampen kunne spilles, men har fått klarsignal etter en baneinspeksjon. Oppvarmingen skjer på en annen bane enn kamparenaen.

Danny Wilson er tilbake fra utlån i Bristol City. Midtstopperen er å finne i startelleveren. Spissen Samed Yesil sitter på benken.

Liverpool stiller i en 4-3-3-formasjon. Midtbane med Joao Carlos Teixeira, Conor Coady og Krisztian Adorjan.

1.omgang:

5.min: Jon Flanagan må ha behandling for noe som ser ut som en kneskade. Backen pådro seg skaden i en takling på motsatt banehalvdel.

8.min: Ballen kommer på tvers like utenfor straffefeltet. Liverpool spiller med en mann mindre og sjansen kommer akkurat da Pelosi skal ned å vikariere på høyre back. Avslutningen blokkeres av Sama til corner.

8.min: Ryan McLaughlin kommer inn for Flanagan.

9.min: Liverpool får klarert en farlig corner.

13.min: Pacheco slår inn. Turnbull mister fotfestet, men Ngoo er ikke oppmerksom nok. Ballen går ut over dødlinjen.

15.min: Lang ball mot Ngoo. Spissen avblåses for offside.

15.min: Adorjan snapper ballen, avanserer og avslutter like utenfor fra 15 meter.

18.min: Frispark fra 30 meter. Curtis slår inn i feltet. Litt klabb og babb, før Liverpool får frispark.

19.min. Feil fra Southampton. Ngoo kommer igjennom. Spissen avslutter svakt over. misbrukte en god sjanse der.

22.min: Lang ball fra Danny Wilson. Ngoo er igjennom igjen. Keeper kommer ut. Ngoo setter ballen over keeper, men til side for mål.

23.min: Godt initiativ fra Smith på venstrekanten. Hardt innlegg. Turnbull må klarere til corner.

25.min: Pacheco drar seg innover. Skuddet blokkeres.

25.min: Joao Carlos Teixeira tar corner. Sama rager høyest og header mot mål. Southampton-spiller blokkerer til ny corner.

26.min: Pacheco jobber hardt og får ny corner. Spanjolen tar selv hjørnesparket. Joao Carlos Teixeira tar ned ballen og fyrer løs, men ballen stopper i en Southampton-spiller.

30.min. Flott raid av McLaughlin. Nord-iren blir stoppet like ved femmeteren.

31.min: Isgrove kommer til dødlinjen. Adorjan får klarert til corner like før Curtis skal avslutte.

32.min: Sinclair mottar ballen fra cornere og fyrer på volley. Southamptons beste mulighet.

34.min. Gjennomspill. Godt løp av Isgrove, men offside.

35.min: Nydelig jobb av Smith som passerer to So'ton-spillere. Spiller til Ngoo som ikke får avsluttet.

37.min: Pelosi slår inn, men Ngoo kommer ikke til avslutningen denne gang heller.

37.min: McLaughlin får ballen ute på høyre. Backen blir taklet. Corner. Keeper må ut å bokse ballen fra corneren.

45.min: Frispark mot. Curtis slår inn. Coady og Wilson vinner hver sin heading, før Smith får klarert.

Pauserapport: Målløst etter de første 45 minuttene på The Academy i Kirkby. Liverpool har vært det dominerende laget og kunne ha ledet. Alex Inglethorpes mannskap har hatt tre meget gode scoringsjanser. Krisztian Adorjan avsluttet like utenfor tidlig, før Michael Ngoo heller ikke var klinisk i avslutningsfasen ved to anledninger. Jon Flanagan måtte gå ut allerede etter syv minutter med det som så ut til å være en kneskade. McLaughlin og Smith har vært aktive på backene, mens Pacheco står bak mye av Liverpools offensive spill. Danny Wilson har hatt god kontroll på stopperplass.

2.omgang:

46.min: Ngoo og Adorjan setter igang andre omgang.

47.min: Pacheco misbruker en enorm sjanse når keeper mister et innlegg fra Coady. Spanjolen prøver å spasere ballen i mål når han skulle ha skutt på første touch.

48.min: Liverpool fortsetter å presse, og får en corner. Denne blir klarert.

50.min: Godt spill av Teixeira, som spiller vegg med en lagkamerat og kommer seg inn i feltet, men blir taklet i det han skal avslutte.

52.min: Teixeira på farten igjen, og Southampton må gi corner. Sama header hjørnesparket over.

54.min: McLaughlin på farten. Ny Liverpool-corner. Coady header mot mål, og keeper fister over til ny corner.

55.min: Wilson avslutter lavt, og keeper må gi ny corner. Denne gang får gjestene ryddet unna.

60.min: 1-0 TURNBULL (SELVMÅL). Pacheco tråkler seg inn i feltet, og legger hardt inn fra skrått hold etter å ha spilt vegg med en medspiller. Southampton- forsvarer Turnbull setter ballen i eget mål.

61.min: Pelosi på farten i feltet, men klarer ikke å få avsluttet.

62.min: Ny Pelosi-sjanse, men skuddet blir blokkert.

63.min: Teixeira felles i det han spiller fram Ngoo. Dommeren dømmer frispark i stedet for fordel.

65.min: Brad Smith faller forkjært i det han lander etter å ha blitt taklet. Det ser alvorlig ut. Virker som backen har store smerter i kneet.

70.min: Brad Smith bæres av banen på båre. Det er det høyre kneet som har fått en alvorlig skade. Jordon Ibe kommer inn.

71.min: Ibe vinner en corner. Southampton får måket ballen unna.

72.min: Ibe på farten igjen. Finner Pacheco, som legger inn. Ngoo header ballen unna mål i stedet for på mål!

77.min: Sama klarerer rett opp i lufta i farlig område, men Pelosi får ryddet opp.

78.min: Nytt godt Liverpool-angrep ender med at Ibe legger inn, og Southampton gir corner.

79.min: Et langt Sama-frispark slår i stolpen og ut. Dommeren dømmer corner, som Ngoo header over.

81.min: Pacheco på et flott raid, men avslutningen blir for svak og gir keeper ingen problemer.

83.min Pacheco skyter fra skrått hold. Keeper slår til corner.

83.min: Seidi inn for Isgrove for gjestene.

84.min: Sjanse på sjanse for Liverpool, men ballen vil ikke i mål.

85.min: Gulacsi bokser nesten et Southampton-frispark i eget mål. Corner for gjestene.

87.min: Sokolik kommer inn for Pelosi.

90.min: Fire minutter er lagt til etter den stygge skaden til Brad Smith.

90+2.min: Jordan Ibe på farten igjen. Ny corner til Liverpool.

90+3.min: Seidi skyter hardt fra langt hold. Utenfor.

90+4.min:Southampton sender alle mann i angrep på et langt frispark. Sama blokkerer et skudd fra god posisjon inne i feltet.

Sluttrapport: Southampton kunne ha stjålet det ene poenget i sluttsekundene, da de pumpet et langt frispark inn i Liverpool-feltet, men det ville ha vært blodig urettferdig. Liverpool produserte sjanse på sjanse i annen omgang, men var ikke kliniske nok foran mål. De røde burde ha vunnet med langt større sifre enn 1-0 i en kamp de dominerte stort. Daniel Pacheco og innbytter Jordon Ibe var livlige i annen omgang, og skapte mye. Joao Carlos Teixeira spilte også en svært god kamp, da han fullførte 90 minutter for første gang i en Liverpool-trøye. På minussiden noteres alvorlige kneskader på Jon Flanagan og Brad Smith. Førstnevnte rapporteres å ha fått en vridning i kneet, mens Smith ble båret av banen med store smerter i høyre kne etter at han falt forkjært.