Liverpool U21 - Southampton U21 3-4

Tap i sesongåpningen for Liverpool U21. Forsvarsfeil ble avgjørende. Jack Dunn, Villyan Bijev (str) og Kristoffer Peterson nettet for de røde.

Liverpools lag: Mersin, Roddan, Maguire, Jones, Sokolik [kaptein], Rossiter, Peterson, Lussey (Nacho 70), Dunn, Trickett-Smith (Wilson 77), Bijev (Morgan 69).

Ubenyttede reserver: Crump, Brannagan.

1.min: Kampen er i gang i vindkastene i Kirkby.

1.min: Gjestene drar opp et farlig angrep på venstresiden, men vertene får klarert.

2.min: Flannigan skyter lavt utenfor Mersins mål fra 20 meters hold.

4.min: Bijev prøver å finne folk inne i feltet, uten å lykkes.

5.min: Mersin er nede å redder en lav pasning inn i feltet.

5.min: Bijev skyter rett i en Southampton-forsvarer når han forsøker et langskudd.

7.min: 1-0 DUNN. Jack Dunn snapper opp et horribelt tilbakespill og skyter kontant lavt i lengste hjørne etter å ha avansert inn i gjestenes straffefelt.

10.min: Mersin bokser unna en corner, og Liverpool kontrer men får kun et innkast høyt oppe i banen.

11. Både Peterson og Bijev skaper trøbbel for gjestenes forsvar, før Rossiter går knallhardt inn i en takling.

12.min: Store sjanser for Liverpool, når Peterson og Dunn forsøker seg på avslutninger fra kloss hold.

13.min: Southampton skyter lavt like utenfor fra 17 meters hold.

14.min: Mersin redder flott etter et håpløst tilbakespill av Sokolik.

15.min: 1-1 ROWE. Situasjonen blir ikke fullstendig klarert, og Omar Rowe kan utligne for gjestene etter innlegg fra høyre med Mersin utspilt etter den flotte redningen.

17.min: Roddan må gi corner på bakre stolpe, etter et farlig innlegg fra høyre. Mersin bokser unna hjørnesparket, og Liverpool får også frispark.

19.min: Rowe skaper store problemer for Liverpool ute på kanten, og de røde får med nød og neppe klarert hans lave innlegg.

20.min: Midtstopper Lloyd Jones kommer alene med Southamptons keeper, men skyter rett på sisteskansen og setter returen utenfor. Enorm sjanse for vertene.

22.min: 1-2 SINCLAIR. Jake Sinclair kommer seg inn bak Liverpools høye forsvarslinje, og gjør ingen feil alene med Mersin etter å ha dratt av Maguire.

26.min: Peterson forsøker å drible seg inn i feltet etter fint forarbeid av Jordan Lussey.

26.min: Peterson forsøker seg med et skudd fra distanse, som går like utenfor.

28.min: 1-3 ROWE. Mersin gjør en glimrende redning på et skudd fra inne i feltet, men Rowe dundrer returen i krysset fra skrått hold.

32.min:  Liverpool forsøker å komme inn i kampen igjen, men Rossiter er ikke heldig med et skuddforsøk som sklir av foten og går langt utenfor.

38.min: Dunn felles så og si på 16-meterstreken etter et flott fremspill fra Bijev.

39.min: 2-3 BIJEV (STRAFFE). Bijev scorer sikkert på straffesparket. Keeper går feil vei.

41.min: Southamptons keeper redder et avslutningsforsøk fra Dunn som skifter retning i en forsvarer.

43.min: 3-3 PETERSON. Southamptons keeper kolliderer med en forsvarer når han skal gripe inn på et langt fremspill, og svenske Kristoffer Peterson kan enkelt trille ballen i tomt mål.

45.min: Roddans innlegg fra høyre blir headet unna av en Southampton-forsvarer.

45+1.min: Sokolik blokkerer et farlig skudd fra gjestene.

Seks mål i en svært underholdende førsteomgang på akademiet i Kirkby. Begge lag har vartet opp med glitrende angrepsspill og rufsete forsvarsspill i en svært fartsfylt omgang, der spillet har bølget fra den ene enden av banen til den andre. Liverpool ledet 1-0, for så plutselig å ligge under 3-1. De to første scoringene kom etter forsvarstabber, og det gjorde også Liverpools utligningsmål til 3-3. Southampton har svært gode og hurtige vinger som Liverpool-forsvaret har store problemer med å stoppe, og gjestene har totalt sett vært det beste laget. Vertene er derfor litt heldige som har klart å komme tilbake i kampen igjen takket være et gavmildt gjesteforsvar.

46. min: Peterson stormer forbi Southamptons spillere og avslutter i stolpen. Daniel Trickett-Smith skyter på returen. Keeper redder.

51.min: Rossiter med langt fremspill. Southampton-forsvarer stusser videre. Jack Dunn igjennom alene. Keeper redder avslutningen til corner.

52.min. Rossiter i returrommet på corneren. Fyrer håpløst utenfor.

54.min: Bijevs skudd blokkeres. Returen havner hos Dunn som skyter like utenfor.

55.min: Lussey spiller flott ut til Peterson på høyre. Svensken drar av en mann, men takles i det han skal avslutte.

56.min: Andreballen etter corneren havner hos Dunn. midtbanespilleren avsluttter håpløst høyt.

60.min: Bijev blir liggende nede etter et sammenstøt. Ser ut til å ha pådratt seg en ankelsmell. Må ha behandling.

63.min: Turnbull får gult kort for en sen takling på Dunn.

64.min: Dunn tar skrur frisparket like utenfor nærmeste stolpe.

65.min: 3-4 SINCLAIR: Langt oppspill. Mersin er langt utenfor straffefeltet når Jones skal sette press på Sinclair. Mersin blir overspilt og Sinclair kan sette ballen i det tomme buret.

67.min: Flott spill av Southampton. Fin ball inn i midten. Sinclair legger tilbake. Cobimoore skyter. Rett på Mersin.

68.min: Elendig kommunikasjon igjen. Mersin på vei ut. Jones header vekk ballen i det spillerne kolliderer. Mersin må ha behandling.

69.min: Morgan for Bijev.

70.min: Nacho for Lussey.

74.min: Sokolik med viktig takling på Sinclair.

75.min: Rowe for lagt inn. Etter et par dueller vinner Mersin ballen.

77.min: Harry Wilson for Trickett-Smith. Wilson få sin U21-debut.

78.min: Wilson inn bak Southamptons backrekke, men avblåses for offside.

80.min: Innlegg fra Dunn. Rett i klypene på keeper.

81.min: Rossiter skyter langt utenfor.

82.min: Dunns innlegg stoppes av Turnbull.

83.min: Nacho spiller til Peterson. Avslutningen treffer ikke mål.

85.min: Liverpool kontrer. Morgan avanserer langt og skyter fra distanse. Keeper med flott redning til corner.

87.min: Sinclair igjennom og forsøker å plassere ballen ved bortre stolpe. Mersin gir retur. Ballen klareres.

88.min: Liverpool med dobbel avslutningsmulighet.

90.min+1: Roddan får gult kort for en takling på Sinclair.

90.min+2: Sinclair inn bak Liverpools forsvar. Avverges til corner.

90.min+3: Matt Young får gult kort.

Sluttrapport: Sesongåpningen for Liverpool U21 endte med tap, men laget kunne fort fått med seg minst ett poeng. Kampen ble preget av flere forsvarsfeil av begge lag og det sto 3-3 til pause. Alex Inglethorpes mannskap åpnet 2. omgang klart best og hadde gode muligheter til å ta ledelsen ved Dunn, Trickett-Smith, Rossiter og Peterson. Mot spillets gang utnyttet Sinclair en kommunikasjonsfeil mellom Yusuf Mersin og Lloyd Jones. Keeper var langt utenfor eget felt og Sinclair kunne sende Southampton opp i 4-3. Liverpool forsøkte å komme tilbake og utligne, men det ville seg ikke. Jack Dunn var Liverpools beste. Hans styrke og hurtighet var en konstant trussel for Southamptons forsvar, og han gjør gode løp selv om han ikke er en naturlig spiss. Yusuf Mersin, Joe Maguire, Jordan Rossiter og Harry Wilson debuterte alle på U21-nivå. Ryan McLaughlin og Joao Carlos Teixeira var ikke med fordi de trener med førstelaget. Danny Ward er av gårde med Wales U21, mens Jon Flanagan og Stephen Sama av suspendert.