Lojal mot Liverpool

Daniel Agger slår fast at han alltid kommer til opptre lojalt overfor Liverpool FC.

Barcelona var ute etter dansken i sommer, men Agger valgte å fortsette karrieren på Anfield.

- Du blir alltid fristet når slike ting skjer. Du er ikke menneskelig om du ikke blir fristet, men jeg er prinsippfast. Jeg har en kontrakt her i to-tre år til, og klubben ønsket at jeg skulle bli værende. Da ble jeg værende, for når jeg signerte kontrakten, lovet jeg dem at jeg ville bli her i fire år. Jeg kan ikke snu ryggen til dem og si at jeg ikke ønsker å være her mer, uttaler midtstopperen til The Times.

- Det ville kanskje ha vært annerledes dersom klubben sa at det var til det beste for begge parter om vi gikk i hver vår retning. Hadde det skjedd ville Barcelona vært den beste klubben å gå til, uten tvil, men klubben kom til meg og sa de ønsket meg her. Jeg sier ikke at jeg ikke ble fristet, for alle ville blitt det i den situasjonen, men når klubben gjorde det klart at den ville beholde meg var det nok for meg. Jeg er lykkelig her, og familien min er også lykkelige her, så det er en god kombinasjon.

Agger forteller at han trives langt bedre i Liverpool nå enn på den tiden da Roy Hodgson prøvde å innføre en mer direkte spillestil i klubben.

- Jeg kan spille direkte. Alle kan spille den type fotball, men jeg vil ikke være komfortabel med en slik spillestil. Jeg er enig i man tidvis kan benytte en slik spillestil når det er påkrevd, men du må finne en balanse i måten du spiller på. Dersom jeg måtte spille direkte i hver kamp, tror jeg ikke det ville ha passet meg. Tanken her nå er å holde på ballen. Jeg vet det ikke alltid er laget som har mest ballinnehav som vinner, men all logikk tilsier at jo mer du har ballen jo vanskeligere blir det for det andre laget å score. Og det blir enklere for ditt lag å score om du har 70% ballinnehav.

- Tradisjoner betyr mye i denne fotballklubben. Det er hva klubben handler om. Men jeg aksepterer at enhver manager som har vært her har hatt sine egne ideer, og som fotballspiller er det viktig at du klarer å omstille deg til en viss grad til hvordan manageren ønsker at du skal spille. Men det er lett med Brendan, for han ønsker at vi skal spille fotball, og han ønsker at vi skal spille på den måten jeg mener at fotball skal spilles på.

- Så for meg er det enklere nå enn i tidligere tider da vi benyttet en mer direkte spillestil. Du kan tilpasse deg, men bare til et visst punkt. Du kan ikke forandre deg totalt, for da vil du slutte å være den spilleren du er. Det er en grunn til at jeg er her, og jeg liker å tro at det var en grunn til at Liverpool kjøpte meg.