Lucas håper å snu en dårlig trend

Liverpool har ikke vunnet på DW Stadium i Wigan siden Yossi Benayoun ble matchvinner i september 2007. Det er en trend som Lucas Leiva håper de røde skal klare å snu i kveld.

I fjor endte oppgjøret 0-0 da Liverpool gjestet Wigan. Charlie Adam misbrukte et straffespark. I kveld møter Liverpool et Wigan-lag som desperat kjemper for å unngå nedrykk fra Premier League. Lancashire-klubben har vunnet kun to hjemmekamper denne sesongen, og har ikke klart å holdte nullen på DW Stadium.

- Wigan har vist seg som et vanskelig sted å plukke poeng for oss opp gjennom årene, slår Lucas fast overfor Liverpool Echo.

- Jeg har ikke gode minner fra kampene i Wigan, men dette er en ny sjanse. Forhåpentligvis oppnår vi et bedre resultat enn i fjor. Wigan kjemper alltid for å holde seg i divisjonen, og de fikk et flott resultat borte mot Reading forrige helg, fortsetter brasilianeren.

- Vi vet dette blir en hard kamp, men vi har allerede vist i mange bortekamper at vi er kapable til å ta poengene som vi ønsker oss.

- Vi reiser til Wigan med en offensiv mentalitet og vil angripe og forsøke å vinne kampen. Vi trenger de tre poengene, og vår selvtillit er høy etter de siste resultatene.

Ni dager er passert siden Liverpool røk ut av Europa League for Zenit St Petersburg. Lucas hevder at han og hans lagkamerater ønsker å ta ut frustrasjonen over dette på Wigan.

- Vi ga alt vi hadde mot Zenit, og var svært nær å klare avansement. Dessverre holdt det ikke helt. Bortekampen i Russland kostet oss dyrt. Det faktum at vi ikke klarte å gjøre et bortemål og tapte 2-0 i den første kampen gjorde ting vanskelig for oss.

- Vi var alle veldig skuffet etter kampen, men nå ser vi fremover. Vi har 11 kamper igjen. Vi må fokusere på Premier League, og forsøke å finne den stabiliteten vi søker. Det har selvsagt vært mye opp og ned denne sesongen, men det er viktig å avslutte godt for å vise at vi forbedrer oss og har noe å ta med oss inn i neste sesong.

Liverpool må klatre fra åttende- til femteplass for å være garantert europacupspill neste sesong.

- For våre fans vet vi at det er viktig at vi kommer foran Everton på tabellen. Avstanden opp til Everton er ikke så stor, men vi må bare konsentrere oss om oss selv. Dersom vi klarer å levere stabilt gode resultater i de neste 11 kampene vil vi klatre på tabellen.

- Hva er mulig? Det vet vi ikke, for det avhenger ikke bare av hva vi selv gjør, men også resultatene til lagene foran oss på tabellen. Vi må bare sørge for å spille bra, ta poeng, og så får vi se hva som skjer.

- Det er veldig viktig for Liverpool som klubb å spille europacup neste sesong. Det er det også for spillerne. Vi behøver å spille europacupkamper. Gode spillere ønsker å spille i disse turneringene.

- Det fine nå er at vi skal spille bare en kamp i uken fremover, og vil være friske og opplagte før hver eneste kamp. Vi bør avslutte sesongen sterkt.

Et personlig mål for Lucas i sesonginnspurten er også å spille seg inn på det brasilianske landslaget igjen. Den siste av hans 20 landskamper kom i november 2011, før korsbåndsskaden som holdt ham ute av spill i åtte måneder. Han håper å spille for Brasil under VM på hjemmebane i 2014.

- Det er et stort mål for meg, innrømmer han.

- Med tanke på fremtiden og selvtilliten min hadde det vært fint å komme tilbake i landslagstroppen. Men det ligger utenfor min kontroll. Jeg må bare sørge for å spille bra for Liverpool, og så får vi se hva som skjer.

- Det er sterk konkurranse om plassene på landslaget, og jeg vet hvor vanskelig det blir å komme med i troppen. Jeg har spilt mange landskamper, men etter skadene har jeg ikke fått sjansen igjen. Nå jobber jeg veldig hardt for å komme tilbake på det nivået, og forhåpentligvis får jeg en ny sjanse.