Lucas nær klubbskifte under Hodgson

Lucas Leiva avslører at han var nær ved å forlate Liverpool FC da Roy Hodgson var manager i klubben. Klubben var på jakt etter spillere og hentet Christian Poulsen.

Avgangen til Rafael Benítez og ankomsten til tidligere Fulham-manager Roy Hodgson førte til at Lucas Leiva vurderte å forlate Liverpool FC.  Men da Hodgson ble sparket og erstattet av Kenny Dalglish, ble Lucas overbevist til å fortsette i klubben.

 - Jeg følte som om det nesten var slutten for meg i klubben, sier Lucas om tiden da Rafael Benítez ble erstattet av Roy Hodgson

- Det var nesten at jeg dro. Jeg visste at de lette etter spillere. De signerte Christian Poulsen på den tiden, og det var et signal til meg om at jeg egentlig ikke var i deres planer.

 - Så jeg var veldig nær ved å dra til Italia. Av en grunn så dro jeg ikke. Etter noen kamper fikk jeg plassen tilbake på laget og jeg begynte å spille litt mer. Så kom Kenny, og jeg begynte virkelig å spille med stor selvtillit. På slutten av året ble jeg kåret til «Årets spiller» av supporterne. Det var et meget viktig øyeblikk for meg.

Lucas Leiva ble hentet av Rafael Benítez sommeren 2007. Brasilianeren slet med å ta en plass på en stjernespekket midtbane, og fansen var heller ikke imponert de gangene han fikk muligheten. Han vurderte å returnere til hjemlandet.

- Det var meget vanskelig å komme hit å forsøke å kjempe mot Gerrard, Alonso, Mascherano og Sissoko. Jeg forlot Brasil i en meget god tilstand, men her var jeg noen ganger ikke engang på benken og ute av troppen. Det var en vanskelig tid for meg, men jeg tror det var verdt det. I dag innser jeg hvor viktig det var for meg å ha slitt fordi det har lært meg å jobbe hardt.

- Jeg var svært ung da jeg kom fra Brasil til Liverpool, en meget stor klubb. Jeg kjente til presset, men det var større enn jeg trodde. I dag kan jeg se at jeg ikke var klar. Det var bare en prosess. Det var vanskelig, men jeg måtte bare stå på og være tålmodig.

- Det jeg ikke forsto mye av på banen var da folk snakket til meg. Kanskje det ikke var så dumt, og jeg kunne takle situasjonen bedre. Mange kommer nå og sier: «Unnskyld, jeg tvilte på deg og jeg buet på deg. Unnskyld, jeg tok feil».

- Det ville kanskje ha vært annerledes om jeg ikke brydde meg om karrieren min. Det kunne ha vært lett for meg å ha sagt: «Jeg ønsker å reise tilbake til Brasil og spille fotball der». Jeg hadde mange muligheter til å forlate klubben ved gjensidig enighet, men jeg følte hele tiden at det var noe som sa meg at jeg fortsatt hadde noe å bevise her.

Kilde: Liverpool Echo