Lucas trives i rollen

Lucas Leiva trives med rollen sin i stallen, hvor han er viktig for spillere som er nye i klubben og den yngre garde. Nå gleder han seg til derbyet.

Lucas Leiva har opplevd mye etter at han kom til Liverpool for over seks år siden. Han har vært gjennom tøffe perioder på banen, hatt flere alvorlige langtidsskader, men funnet seg veldig godt til rette til tross for alle kulturelle forskjeller. Disse erfaringene er kanskje noen av grunnene til at han har blitt en så populær mann i Brendan Rodgers sin tropp.

 

- Jeg er litt eldre, og har erfaringen til å hjelpe disse spillerne og få dem til å føle seg komfortable. Det er noe jeg liker, men ikke noe jeg har fått beskjed om å gjøre. Det er slik jeg er, og jeg liker å hjelpe folk, sier han til The Mirror.

 

- Jeg har vært her lenge nå, og da jeg kom hit som en ung spiller var det ting jeg syntes var vanskelig. Så når disse spillerne kommer, spesielt de fra Sør-Amerika, og de ser en annerledes kultur, synes jeg det er viktig at jeg kan være linken mellom spillerne og manageren, og spillerne til resten av lagkameratene.

 

- På alle måter prøver jeg å hjelpe de nye spillerne, og se etter deres familier, fordi det er veldig viktig når du kommer til en ny klubb - at du føler at familien hører hjemme her.

 

- Jeg prlver også å hjelpe engelske spillere som kommer opp fra akademiet. Martin Kelly var en jeg virkelig prøvde å hjelpe, fordi han hadde en lignende skade som meg, og jeg vet hvor tøft det er. Jeg føler de setter pris på hjelpen min. I dag har Luis og Philippe funnet seg til rette, og det samme har Seba - men noen ganger trenger de noe, og dersom jeg kan hjelpe så vil jeg allltid det, fordi dersom du gjør livet deres litt enklere, vil det komme klubben og laget til gode.

 

Han forteller at han har et veldig godt forhold til lagets store stjerne, Luis Suarez.

 

- Vi er veldig ulike karakterer på banen. Eller kanskje ikke ulike karakterer, men vi har definitivt ulike reaksjoner. Utenfor banen vil jeg si vi er ganske like, tro det eller ei. Vi liker begge å være med familien, og være med ungene. Luis liker også det. Det er grunnen til at vi er så nære - vi har mye til felles, og vi ville ikke hatt et så nært forhold om ikke.

 

- Alle har ulike følelser, og ulike måter å vise det på. Noen av reaksjonene må du bare trekke på skulderne og smile av, men ingenting overrasker meg, for jeg er sammen med han hver dag. Måten han spiller på er helt lik måten han trener på.

 

- Jeg tror følelsene er en del av han, og noe av det som utgjør han som spiller, men det er ikke det eneste. Å være et følelsesmenneske tar deg ikke helt til topps. Det er hans utrolige talent som er det viktigste. Han har et så instinktivt talent, og er så annerledes i det han gjør. Det er noe folk kanskje ikke setter pris på, men det er grunnen til at vi er så glade for å ha ham her.

 

I 2007 kom Lucas inn for Steven Gerrard i et oppgjør mot Everton. Han svarte med et skudd som Phil Neville reddet på streken med hånda.

 

- Det var min Premier League-debut, og det ville alltid være tøft, fordi jeg erstattet Stevie og publikum buet på byttet. Vi har noen fantastiske kamper der, så det å komme på i min debut og ha så stor innvirkning på slutten vil jeg alltid huske. Det kunne ha vært som et eventyr hadde det ikke vært for redningen til Neville, men det var stort uansett.

 

- Vi ønsker å få Liverpool tilbake på toppen, og få laget tilbake i Champions League, fordi vi vet hvor viktig det er. Jeg har smakt på de kveldene, og vi ønsker dem tilbake. Dersom du ser på vår statistikk fra januar, over et helt år, så matcher det topplagene. Vi har en viktig periode i desember når vi spiller syv kamper, og dersom vi kan gå mot det etter å ha vunnet Merseyside-derbyet vil det være enormt.