Lussey drømmer om finale

Juniorlagets kaptein, Jordan Lussey, drømmer om å få spille finale i FA Youth Cup. I kveld spiller juniorene kvartfinale i juniorcupen borte mot Hull.

Lussey er sentral midtbanespiller, og har Steven Gerrard som sitt store forbilde.

- Jeg har sett opp til Steven Gerrard helt siden jeg var guttunge, forteller 18-åringen fra Aughton til Liverpool Echo.

- På løkka var jeg alltid Steven Gerrard. Han er en lokal spiller, og har alltid vært mitt store idol. Jeg har hele tiden prøvd å etterligne hans spillestil.

- Steven har oppnådd så mye i løpet av sin karriere. Det jeg husker best er overtidsscoringen i FA-cupfinalen i 2006, hvor han tok ballen ned på brystet og sendte den i mål på volley mot West Ham. Målet Steven gjorde mot Manchester City nylig sender også frysninger nedover ryggen på meg hver gang jeg ser det. Steven er en komplett midtbanespiller, og en stor rollemodell for meg.

Lussey har fått trene sammen med sitt store idol flere ganger denne sesongen, etter at han ble invitert til å trene sammen med førstelaget av manager Brendan Rodgers.

- Det har vært en flott erfaring å få trene sammen med Steven. Jeg har trent på Melwood noen ganger nå, og har lært mye. Alle har bidratt til at jeg har følt meg velkommen, og jeg har klart å spille mitt normale spill, sier 18-åringen.

- Jeg har kommet tilbake til akademiet stinn av selvtillit. Det inspirerer deg litt ekstra å tenke på at du kanskje kan få trene permanent på Melwood en dag. På akademiet ser vi alle opp til Jamie Carragher og Steven. Jeg har lest bøkene deres, og de var engang i vår situasjon de også. Dersom vi jobber hardt, kan vi kanskje oppnå det samme som dem en dag. Supporterne ønsker også lokale spillere på førstelaget, men jeg føler ikke noe ekstra press av den grunn. Det virker heller inspirerende.

Lussey er fullt klar over at FA Youth Cup er en fin anledning for juniorene til å vise seg frem for et større publikum, når han leder laget ut på KC Stadium til kvartfinale mot Hull klokken 20.00 i kveld. Vinneren av denne kampen møter Chelsea i semifinalen. Det er seks år siden Liverpool sist vant turneringen. Det håper Lussey å rette på.

- Jeg gleder meg. Juniorcupen er høydepunktet for alle unge spillere. Dette er kamper du aldri glemmer. Det henger bilder av Liverpool-lagene som har vunnet turneringen tidligere i korridorene på akademiet. Vi ønsker å oppnå det samme som de gjorde, sier 18-åringen.

- Jeg ble utnevnt til lagets kaptein på denne tiden i fjor, og det er noe jeg er veldig stolt av. Det vil være en ære og en drøm å kunne løfte trofeet denne sesongen, men for øyeblikket fokuserer vi kun på kampen mot Hull.

I fjor ble Liverpool slått ut av juniorcupen av Swansea på et tidlig stadium i turneringen.

- Det er det tyngste øyeblikket i min fotballkarriere så langt. Kampen mot Swansea var vår første smak av juniorcupen, og jeg var knust etterpå. Guttene har vært opptatt av at noe slikt ikke skal skje igjen, og så langt har vi gjort det bra i turneringen denne sesongen. Forhåpentligvis fortsetter det slik, uttaler Lussey.

- Det var en drøm som gikk i oppfyllelse for meg når jeg fikk lede laget ut på Anfield mot Leeds i forrige runde. Jeg passet på at jeg fikk tatt på «This is Anfield»-skiltet på vei ut på banen. Dette var første gang jeg spilte en offisiell kamp på Anfield, og hele familien min var tilstede.

- Leeds hadde vunnet 12 kamper på rad, så vi visste det ville bli tøft. Men når vi har en kar som Jordon Ibe på laget, som kan gjøre mål ut av intet, så er det til stor hjelp for oss.

Lussey begynte å spille for Liverpool allerede som 7-åring. Han hadde trent både med Preston og Everton før han ble Liverpool-spiller.

- Så snart jeg ble klar over at Liverpool ønsket meg, var det et enkelt valg å ta. Jeg har vært Liverpool-supporter hele livet, og storparten av familien min er også Liverpool-supportere. Det er et par som er Everton-supportere, men jeg jobber med å omvende de!

- Brendan Rodgers besøkte oss på akademiet nylig, og han gjorde det klart at dersom man er god nok vil han ta deg inn i førstelagsstallen. Vi fikk stille ham spørsmål, og det var veldig inspirerende. Alle lyttet til det han fortalte, og alle guttene ble ekstra motiverte av besøket. I fjor spilte en kar som Raheem Sterling juniorcup for Liverpool i kampen mot Swansea, og nå er han engelsk landslagsspiller og fast inventar i førstelagstroppen. Det viser hva man kan oppnå på kort tid dersom man jobber hardt.

- Fotball er jobben vår nå. Vi er fotballspillere som forsøker å bli gode nok til å spille for Liverpools førstelag. Det betyr at du ikke kan leve et normalt tenåringsliv. Du må ofre en del ting for å klare å nå dine mål, men det er noe jeg gladelig gjør. Jeg ønsker å spille for førstelaget. Jeg skal stå på videre, og gjøre alt jeg kan for å imponere trenerne.