Må styrke forsvaret i sommer

Brendan Rodgers kommer til å savne Jamie Carragher neste sesong, og vet at han må styrke forsvaret når visekapteinen legger opp etter denne sesongen. Tror klubben vil kunne tiltrekke seg gode spillere uavhengig av europacupspill.

Etter at Brendan Rodgers overtok managerjobben i Liverpool etter Kenny Dalglish har klubben forsterket midtbanen og angrepet. Jamie Carragher kommer til å legge fotballskoene på hylla etter denne sesongen, og da er det forsvaret som må forsterkes.

- Vi kommer til å være litt tynt besatt i den posisjonen, og vi må se nøye på det fra nå og ut sesongen. Det er en posisjon hvor vi ikke har hentet inn noen. Vi har kjøpt midtbanespillere og spisser, men foreløpig ingen bakover i banen, sa Rodgers på dagens pressekonferanse på Melwood.

- Vi kommer til å miste Jamie, noe som er et stort tap for oss. Ingen spiller er uerstattelig, men han vil bli savnet. Du kan se rutinen hans og hvordan han styrer forsvaret. Når du spiller som forsvarspiller må du ha en som er høylytt og som kan organisere. Han gjør det bemerkelsesverdig godt. 

Uten Carragher så sitter klubben igjen med Daniel Agger, Martin Skrtel og Sebastian Coates som midtstoppervalg, mens spillere som Andre Wisdom og Martin Kelly stort sett har spilt back for førstelaget. Skrtel og Coates har denne våren blitt linket til andre klubber, og skulle flere enn Carragher forsvinne må klubben handle godt i sommer.

- Men vi har også flere gode spillere her. Daniel Agger og Martin Skrtel - så vi har noen virkelig gode spillere. Mellom nå og slutten av sesongen vet vi at vi må forsterke troppen, og det er noe vi har planer om å gjøre. Dersom det er noe vi mangler i stallen, så trenger vi den typen spiller, som kan lede og organisere. Det er noe vi må se på.

Jamie Carragher mistet bortekampen mot Southampton på grunn av en leggskade, men han vil være tilbake igjen på laget på Villa Park på søndag. Rodgers gjentar at han kommer til å savne 35-åringen neste sesong.

- Jeg kommer til å savne han. Han er en god mann og en fotballelsker. Han gir alt på trening hver dag, og er en rollemodell for både de unge og eldre spillerne. Han har åtte kamper igjen, så vi må ikke avskrive ham ennå. Han er fortsatt sterk og i form. Vi savnet lederegenskapene hans mot Southampton, og han er tilbake i troppen denne helgen.

Rodgers tror Liverpool vil kunne tiltrekke seg gode spillere i sommer, europacupspill eller ei.

- Uansett om vi er i Europa eller ikke, så kommer vi til å kunne tiltrekke oss gode spillere her. Vi ønsker selvfølgelig spiller der, men dersom det ikke skulle skje så tror jeg at vi fortsatt kan hente inn spillere som kan styrke oss. Utfordringen vår er å kunne hente inn de typene over de neste månedene.